România anului 2015

Deci aşa, nea Gigi, toată lumea să mănânce o pâine. Una babană şi furată. Hai, un 10-20% treacă-meargă. Băi, dar 30?! Asta e chiar nesimţire. Unde pui şi că, după ce s-au îmbuibat coconașii, nici cu 30 nu mai făceau şmenăria. Păi ori suntem mafioţi ori…

După ce s-a umflat tărâţa în nea Gigi şi a pârât sistemul la teveu, în direct, mare surpriză. Nimeni, dar nimeni nu s-ar fi aşteptat: Gicuţu cel slobod la gură a intrat la puşcărie. Era deja aşa când a intrat. Şi a ieşit smerit – “Eu de azi sunt Gheorghe.”

Mare minune ce s-a ferecat peste robii lui dumnezeu-ortodox, la câţiva ani după emisiunea în care Gigi a pârât, DNA-ul i-a dat dreptate. Hopa sus şi cu Oltean, direct de pe aeroport. Pe Cocoş l-au ridicat deja. Hai, hopa sus şi cu Crinuţa. Cum, mă, fix cum a zis nea Gigi?! Toate măruntaiele statului de drept au fost sub satârul ciobanului?

Aviz pentru toţi naţionaliştii de mucava care ţopăiau la hore şi polcuțe cu Oltean, Udrea, Băsescu şi tot mănunchiul lor de lipitori: Bă, aţi fost nişte proşti! Timp de 25 de ani, ciobanul Gigi a fost cel mai deştept dintre voi.

Îl bagatelizaţi de fiecare dată când îl vedeaţi urcat în dubă şi blagosloveați justiţia independentă (care a mai aşteptat totuşi câţiva ani până să-i dea dreptate ciobanului). “Uite-l pe prostul de Becali. Un hoţ, un agramat, un nebun.”

Ok, Becali aşa o fi, un prost nebun. Dar voi, ăia care aţi mers timp de 25 de ani la vot, pentru că aşa e patriotic; aşa v-a învăţat Pro Tv-ul că e bine – Pro Tv-ul ăla care a supt bani de la Udrea – şi aţi votat toate bizareriile naturii să vă conducă, voi cum sunteţi? I-aţi legitimat prin vot pe toţi scatofilii neamului.

Ati achiesat ca porcul spre junghi la nebunia “Dacă nimeni nu votează, oricum o să iasă cineva preşedinte. Fie şi cu un vot.” Cât de tembel să fii mă, ca să pui botul la aşa ceva? Ce legitimitate ar fi avut un preşedinte nu cu unul, zece, o mie, ba chiar şi cu un milion de voturi? Chiar aţi crezut, în mintea voastră puţină, că dacă se prezintă la vot 10% din populaţie, România va avea un preşedinte legitim?!

Da, aţi crezut asta timp de 25 de ani. Şi mulţi dintre voi încă mai credeţi. Aţi votat, după propriile voastre declaraţii, “între cancer şi SIDA”. V-aţi făcut datoria patriotică, felicitări! Şi când s-a ivit ocazia, v-aţi lăsat foamea acasă şi aţi ieşit în piaţa satului să ciocniţi ulcele cu Năstase, Băsescu, Udrea şi Boc. Încă o dată, FELICITĂRI!

Anul trecut am ieşit şi eu la vot pentru prima dată. Nu, nu m-am dus să aleg între cancer şi SIDA. Am fost în ambele tururi pentru că am crezut în ceva. Am crezut că văd soluţia.

Acum, la finalul lui 2015, tot voi, specialiştii, patrioţii sadea, mă luaţi peste picior cu maximă aroganţă:
“Ha, l-ai votat pe ăla că avea nume străin. Ce-a făcut, mă, Iohannis? Ce-a făcut pentru România? L-a adus şi pe franţuzul ala cu faţa bombardată. Un neamţ şi un franţuz, i-au adus zăpăciţii ca tine să ne fure ţara. Suntem în România, bre, puţulică, nu la Brusel!”

În regulă, dragi naţionalişti, patrioţi, înţelepţi. Vă înţeleg, ştiu că suprema voastră fobie este nu care cumva să vă fure străinezii gaura din chiloţi şi pământul de sub unghii. Nu vă contrazic. Poate aveţi dreptate. Majoritatea mă excedați cu mult ca vârstă şi experienţă de viaţa. Dar aţi tot ales timp de 25 de ani, daţi-mi şi mie voie măcar o dată. Hai să vedem cum o ieşi alegerea mea.

La finalul lui 2015, eu aşa văd România, cu Iohannis preşedinte şi Cioloş premier:

Pentru prima dată în 25 de ani, avem o prestaţie politică decentă, normală. Da, s-a întâmplat minunea. Nu mai suntem excepţionali ca până acum. Am păşit (pas cu pas) spre normalitate.
Nu ne mai conduc toţi chiombii, toţi planturoșii de o cioată care îşi sparg ouă în cap, toate blondele prost situate, toţi almanahii, toţi ageamiii cu papion peste cravată. Nu mai suntem circul Europei.

Pentru prima dată în 25 de ani, am fost la vot. Şi sunt fericit. Ce a făcut Iohannis? A fost NORMAL. Cioloş pare din acelaşi aluat. O clasă politică, prin puterea exemplului, ne va învăţa şi pe noi normalitatea. La fel cum cei de până acum, tot prin puterea exemplului, ne-au învăţat nechibzuința.

poza3

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. Asta apropo de intrebarea pe care mi-o punea toata lumea cand votam cate un “obscur”: De ce pe-ala, ca oricum n-are sanse?

    Pai n-are sanse, pentru ca toti plecam la vot cu mentalitatea de turul al II-lea (am mai scris despre asta, nu va spamez cu link-uri). E ca si cand ai pleca la razboi fara armament, ca oricum pierzi si aia sunt mai multi, dar e bine sa-ti apara numele pe un monument acolo, sau macar la prizonieri (Doamne feri, pentru traumatofobi).

    Reply
  2. ”Ok, Becali aşa o fi, un prost nebun. Dar voi, ăia care aţi mers timp de 25 de ani la vot, pentru că aşa e patriotic; aşa v-a învăţat Pro Tv-ul că e bine – Pro Tv-ul ăla care a supt bani de la Udrea – şi aţi votat toate bizareriile naturii să vă conducă, voi cum sunteţi? I-aţi legitimat prin vot pe toţi scatofilii neamului.”

    Reply

Leave a Comment.