Proud to be an american?

V-aţi uitat vreodată la o emisiune de divertisment numită Roast? E ceva comicărie americană difuzată pe Comedy Central. În nemărginitul lor respect faţă de semeni şi naţie, americanii se uită la aşa ceva. Plătesc mulţi bani pentru asta şi se amuză copios:

Credeţi-mă, am ales fragmentul cel mai decent. Am evitat descrierile explicite despre îngurgitarea organelor genitale, sodomizări de octogenari şi de animale, glume cu şi despre fecale. Plus multe alte amănunte ce ar face CNA-ul românesc să se dizolve în bale de furie.

Ăsta este nivelul, după 238 de ani glorioşi. La mulţi ani America!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

 1. Si de ce ar fi emisiunea asta reprezentativa pentru nivelul moralitatii in USA? E ca si cum ai cataloga nivelul moral al romanilor dupa emisiunea lui Capatos. Din pacate vor mai trece multi ani pana sa ajunga Romania la nivelul moral al americanilor cand vine vorba de emisiuni, presa scrisa sau decenta in imbracaminte. Nu ti-e rusine sa lasi televizorul deschis cand sunt copiii acasa, femei dezbracate pe copertile revistelor in vazul tuturor nu exista iar femeile pe strada sunt imbracate extrem de decent. Dar no, poate asa sunt ei americanii mai demodati…

  Reply
  • nici să iei comunitatea amish ca punct de referință nu e tocmai corect nu? ca altfel nu-mi explic fabulațiile astea

  • Cristoi, nu exista popor mai superficial si ipocrit ca si americanii.
   Acestea sunt efectele hipercultivarii consumului si a goliciunii spirituale….

  • @Hary, sigur, ca romanii or fi niste Dalai Lama multiplicati, nu ? Cu de-alde Bianca, Bote, si restul ?

 2. Locuiesc si muncesc printre ei de 10 ani. (Si nu intr-o comunitate Amish :D) Urmaresc stirile din ro zilnic cu tot cu relatari din viate de zi cu zi de pe la arhi, zoso si alti… Cand fac comparatiile astea stiu ce vorbesc. Dar no, fiecare cu parerile lui. Macar de m-ar contrazice cineva care traieste in US si stie ce vorbesc. Nu din perspectiva unui turist ca nu cred ca ar fi relevant.

  Reply
  • man, absolut toate emisiunile de cea mai joasă speță de la noi sunt făcute după formate americane, că tot vorbeai de alde capatos… evident nimeni nu te pune să te uiți la ele dar asta nu înseamnă că la ei media e curată… nici să nu amintim de tabloide sau de unde a început trendul cu curviștine plasticate devenite vedete și modele pentru generații întregi;

   cred că te raportezi la america ta și asta fără să intrăm în discuții de principii politice, dualitate și ipocrizie dusă la extrem și așa mai departe.

   bineînțeles asta nu înseamnă că, dacă nu vorbești despre cartierele rău famate, pe stradă nu e mai bine decât țigăneala generală de la noi, că sistemul lor nu funcționează mai bine și multe alte capitole la care sunt mult mult mult în fața noastră – când vine vorba însă de decență în media, americanii sunt însă departe departe de a fi un exemplu ei fiind pionierii tv-ului pentru dorei și bârfitoare semi-analfabete.

Leave a Comment.