Paradoxul Macovei

Unde ești tu Țepeș, Doamne?

De câte ori nu am auzit românii spunând cuvintele astea? De câte ori nu am înjurat printre dinții, scârbiți până la refuz, cloaca politică și piramida de hoți care fură de ani de zile țara asta? De câte ori nu ne-au dezgustat profund gesturile de traseism politic, pupatul unde ai scuipat și în general atitudinea jenantă de lins în dreapta și-n stânga și trecut dintr-o tabără în alta, de la o părere la alta, în funcție de unde era ciolanul puterii?

Offf, dacă ar veni unu’ care să se pună cu hoții ăștia, să-i taie, să-i spânzure, să-i bage în pământ. Offf, dacă ar apare cineva care să nu se schimbe de pe azi pe mâine și să nu accepte orice de dragul accesului la putere. Offf, dacă ar exista cineva care să înoate împotriva curentului ăsta putrezit al politicii. Am avea și noi cu cine vota.

Și acum intervine paradoxul. Monica Macovei are un discurs și o atitudine exact de genul ăsta – nu fac compromisuri, lupt independent, nu-s de acord cu mișcările partidului ies din el fără să stau la călduț și declar sus și tare, ba chiar cu rezultate, că vreau să scap țara de mocirla corupției – rău care ține de fapt țara în loc.

Nu știu cât de sincere îi sunt intențiile, cât de curată și independentă chiar e și dacă nu va reveni la un comportament mult mai blând după un eventual eșec dar nu despre asta e vorba ci despre faptul că doamna Macovei corespunde în momentul ăsta omului politic pe care toți declarăm în gura mare că l-am vrea pe buletinul de vot.

Paradoxul Macovei:

Tocmai pentru că ne oferă clar și răspicat exact omul pe care îl așteptam, cel puțin verbal, de atâta vreme, o considerăm instabilă. obsedată peste măsură de lupta anti-corupție și exagerată.

Cum, dom’le, să le zică chiar așa? Cum să se pună așa cu toți? Nu e sănătoasă muierea asta la cap.

Întoarsă nație mai suntem…

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

8 Comments

 1. da ma…da’ o femeie?!…ce naiba, suntem carpe sau ce?! acum 2 zile una se plangea ca exista nefutute din cauza barbatilor…acum asta vrea sa fie presedinte…unde naiba ne ducem?!…maine-poimaine o sa fie si o papa…noroc cu scaunul ala ce ne mai salveaza

  Reply
 2. Pe Macovei din pacate nu o ajuta nici aparitia ei in public.
  Cum sa-ti inspire babuta aceasta cu aspect de stafie, cu privirea unui paranoid-schizofren cu zambet malefic, incredere?

  Daca Macovei ar fi fost barbat, intre 40-50 ani, de talia lui Johannis si ar fi avut papagalul lui Antonescu, Romania ar fi avut un messias in acest moment.

  Faptul ca cel mai de succes, neinfricat, hotarat si devotat luptator impotriva coruptiei si a jafului de neam si tara, este o femeie usor sarita de pe fix, spune multe despre acest popor si aceasta tara…:))

  Reply
  • “Pe Macovei din pacate nu o ajuta nici aparitia ei in public.
   Cum sa-ti inspire babuta aceasta cu aspect de stafie, cu privirea unui paranoid-schizofren cu zambet malefic, incredere?”

   Mai mult decat fizicul o incurca foarte tare si ce porumbei scoate. O trage mult in jos vesnica obsesie de a-l preaslavi pe Basescu. M-am uitat ieri la ea. A fost la b1. In 15 minute l-a pupat pe Basescu de 3 ori. O pupatura la 5 minute.

   Ori electoratul tinta al Monicai ar trebui sa fie cel apolitic, pasiv pana acum. Cel care apreciaza reformele din justitie si vrea sa voteze omul, nu partidul. Iar electoratul asta (cel mai numeros de altfel) este foarte scarbit si de Traian Basescu. Nu va vota pe cineva atat de usor de asociat cu Basescu.

   Ar fi avut mai mult succes daca se prezenta ca justitiarul singuratic. Trebuia sa se rupa demult de Basescu, in fata opiniei publice. Acum e prea tarziu, chiar daca ar incerca.

  • Dani, uiti un amanunt important.
   Macovei a vorbit la B1, la o televiziune probasista.
   Ca sa castigi cat mai multe voturi de la publicul B1, trebuie sa zici si ceva de Basescu. Ar fi asa cum zici tu, daca ar merge la A3 si ar zice de bine de Basescu.

 3. Eu cred ca Macovei are o mare problema: nu are stofa de lider. Are reputatie de luptator anti-coruptie (un pic chestionabila, daca e sa o luam pe buna) si buna functionara (pt activitatea din Europa), dar n-a reusit niciodata sa se impuna. Nu s-a impus la ea in partid (nici la alegeri si nici n-a reusit sa revina ca ministru al justitiei cand a revenit PDL la guvernare, au trimis-o in Europa sa scape de ea), nu s-a impus ca ministru al justitiei si ma oboseste teza asta de “singura impotriva tuturor”. Practic, ce a facut Macovei e ca a profitat de un context politic favorabil si de sprijinul lui Basescu ca sa inceapa reforma in justitie, iar apoi au matrasit-o de acolo si au trimis-o prin Europa sa ii lase in pace. Iar presedintele trebuie sa fie un lider, nu un om de paie, oricat de bune ar fi intentiile lui, a se vedea cazul Constantinescu.

  Reply

Leave a Comment.