Lecţie de jurnalism şi deontologie

jurnalismLa puţin timp după ce Voiculescu Dan a fost condamnat şi trustul Intact (denumit de mine “Marele urs”) a fost ciomăgit de cioban (adică justiţia română), mi-am exprimat părerea într-un articol. I-am pus titlul Presa din România, un peisaj dezolant.

Vă reamintesc un scurt pasaj:

“Ursul furăcios este ciomăgit de cioban. De la mare distanţă, căţeii latră victorioşi (…) Căţeii latră victorioşi spre marele urs, ca şi cum ciomăgeala asta ar fi victoria lor. Dau lecţii de jurnalism, deşi termenul le este străin şi încalcă la fiecare pas orice normă de etică, deontologie şi bun-simţ.”

Încercând să-i dea peste labă ursului Badea, au sărit entuziaşti căţeii infantili, rotindu-şi codiţa mai ceva ca Muttley înţepat de Dick. Jurnaliştii de la B1 au vrut să dea peste labă.
Fiţi atenţi aici la lecţie de jurnalism, nu cum face maimuţoiul de Badea:

“Poliția Rutieră a comunicat că a fost solicitată prin 112 de unul dintre reporterii Antenei 4, pentru că motocicliștii îl deranjau pe prezentatorul TV.

Autoritățile au trimis la fața locului două echipaje, fiind, însă, observată și prezența unor jandarmi.

„Pentru că nu au fost mobilizate efective suplimentare, activitățile nu au generat cheltuieli în plus”, a fost răspunsul scurt al brigăzii rutiere.

Până la această oră, jandarmeria nu a oferit nicio precizare legată de intervenția de joi seară, unde a sărit imediat în ajutorul prezenatorului Antena 3, asta după ce la „plimbarea pașnică” a televiziunii de la Cotroceni, forțele de ordine nu au intervnit deloc.

Mircea Badea a fost vizitat, două seri la rând, de motociclişti, după ce i-a înjurat în direct. De această dată însă, a fost provocat direct de unul dintre ei, moment în care s-a pitit în spatele oamenilor legii. Aceiaşi pe care îi înjura în trecut în direct şi lua şi amenzi de la CNA pentru asta.”

(Sursa: Site B1 Tv)

S-a înţeles, da? Nenorociţii ăia de jandarmi, care au sărit să-l apere pe Badea. Când puteau să lase turma de bizoni pe două roţi să-şi facă de cap în spaţiul public din Bucureşti. Nişte sclavi!

Huo, Antena3 care destabilizează instituţiile statului. Şi huuuo Jandarmeria Română!

Pe zi ce trece sunt tot mai convins că nu ursul e marea problemă. Ci turma de potăi care ar da iama în stână, dar nu le ajută bagajul genetic.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.