Huleşte-i pe cei mai buni!

Sharapova a fost suspendată temporar din tenis. Motivul, un cuvânt care nu există în dex.ro sau dexonline.ro: substanţa meldonium. Noroc cu Wikipedia , administratorii au fost harnici şi au făcut o pagină special pentru Maria Sharapova.
Aflăm că Meldonium este produs de o companie farmaceutică din Letonia. Se foloseşte în Lituania şi Rusia, nu şi în SUA.

Cel mai important, începând cu 1 ianuarie 2016, sportivii nu mai au voie să folosească substanţa respectivă. Aşa a decis World Anti-Doping Agency.
Sharapova a fost depistată pozitiv după meciul pierdut în faţa Serenei 6-4, 6-1. A fost sfertul de finală Australian Open, disputat în data de 26 ianuarie 2016.

Regulamentul a fost încălcat, substanţa a fost folosită la trei săptămâni după ce şi-a primit eticheta “Interzis”. Nu ştiu dacă a fost cu intenţie, dar neglijenţa are preţ piperat. Ne amintim ce a păţit Andreea Răducan din cauza ibuprofenului din Nurofen. Atunci nu a mai fost vorba de o decizie recentă a WADA; neglijenţa medicilor noştri s-a diluat în ignoranță.

Acestea sunt faptele; faţa obiectivă, curată a evenimentelor. Hai să o vedem şi pe cea subiectivă, murdară:

.

În fotografie o aveţi pe Jennifer Capriati, fostă jucătoare de tenis. Nu este din era Mariei Sharapova. Capriati juca în liga romanticelor Justine Henin, Monica Seles, Martina Hingis, Demetrieva sau Lindsay Davenport.

Are 11 ani peste Maria Sharapova, nu au fost in competiţie directă, nu ar trebui să existe motive de invidie. Ba chiar de venin şi hulire. Şi totuşi… specia umană este înspăimântător de complexă:
“Sistemul este corupt! Am fost furată! Viaţa este nedreaptă! Să fie pedepsită! Să i se anuleze toate trofeele!” “Să o ardem pe rug!” mai lipsea doar din lista propunerilor. Articol AICI.

Pizma sportivilor este hidoasă. O văd peste tot, nu doar în tenis. Fotbalişti demult apuşi care basculează noroi în capul celor tineri şi activi. De fiecare dată prezumțioşi, în spatele nepieritoarei “Eheee, pe vremea noastră…”

Lesne de imaginat câtă ură poate genera o sportivă ca Maria Sharapova. Câte au fost “aproape acolo” la nivel sportiv şi în alt univers ca faimă, carismă, număr de priviri răsucite şi bliţuri declanşate.

Jennifer Capriati nu a cunoscut medicina sportivă la nivelul de astăzi. S-a retras înainte de vreme. Pentru asta şi o infinitate de alte motive, Sharapova trebuie pulverizată şi suflată în neant.
Întotdeauna în numele fairplay-ului şi al dreptăţii:

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  1. Doamne ce proasta e, ea lua medicamentul in ultimii 10 ani din cauza unor afectiuni, important e faptul ca nu era pe lista substantelor pana in ianuarie anul acesta. Sharapova a primit in decembrie un mail de instintare, stafful ei trebuia sa o tina la curent,ea plateste si si-a asumat printr-o conferinta eroarea. Asta e ca faza aia cu Nastase, a auzit ca Agassi a recunoscut ca se droga si cica sa i se ia tot :))

    Reply
    • Orgoliul fostelor glorii provoacă orbire. Nu suportă prezenţa altora mai adulaţi în generaţiile următoare. Îmi aduc aminte şi de Maradona. L-a criticat pe Messi pentru felul în care a bătut un penalty recent – a pasat în loc să şuteze.
      Maradona l-a acuzat pe Messi de lipsă de fairplay. El, ăla care a dat intenţionat gol cu mâna.

Leave a Comment.