Finalizare în bugetul statului

prostituata3După ce ne-a stârnit râsul cu MTO-uri, precupeţe de usturoi şi analize economice din sufleţel, Ioana Petrescu îşi arată, în sfârşit, pedigriul de Massachusetts:

“Deocamdată, prostituţia este ilegală. Dacă prostituţia devine legală, atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit”(I. Petrescu)

S-a făcut şi un calcul. Prin legalizarea prostituţiei s-ar strânge la buget aproximativ 200 de milioane de lei anual. Principala sursă de venit ar fi Bucureştiul, unde o fată mai albicioasă, care ştie să se iscălească, ajunge şi la 100 de euro. Zona cea mai săracă la capitolul curvăsăraie este sud-vestul ţării. Acolo va fi greu de taxat trocul cu porumb şi lubeniţă.

Este foarte bună ideea ministrului de finanţe. Mi se pare aproape imposibil de pus în practică, dar e totuşi un pas mare spre civilizaţie.
Comercializarea de plăceri şi boli venerice va fi foarte greu de controlat. Sunt convins că din prima zi a legalizării, problema se va pune aşa:

“Băiatu, băiatu, 150 cu bon, 100 fără!”
“Da? Vreau cu bon. Pentru că mă simt pătruns de spirit civic şi moralitate.”

Noi încă avem probleme mari să adunăm la buget taxele clasice, pe băut, mâncat şi dormit. Există în ţară restaurante şi pensiuni care NU îţi eliberează bon şi fac evaziune fiscală fără jenă şi oprelişte? Fără număr!
Există în Bucureşti o ditai cofetăria de mare respect şi fiţă (Georgi se numeşte) care NU îţi dă bon pe covrig şi savarină? Există.

Mi-am cumpărat de la farmacie Strepsils ascultând-o pe gingaşa făptură în halat şuşotindu-mi “E vreo problemă dacă NU vă dăm bon chiar acum?” Da, s-a întâmplat săptămâna trecută. Tot în Bucureşti.

Dar cine ştie? Poate va creşte PIB-ul cu 200 mil. după legalizarea prostituţiei. Îmi place domnişoara Petrescu. Deşi nu a reuşit să ungă economia României, măcar mă unge pe suflet. O simpatizez şi mă simt mai jovial de fiecare dată când o ascult.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. am auzit si eu expresia,nu mai stiu unde ca o data cu varsta intervine si uitarea)) :pe vremea mea pentru un dovleac copt te duceai cu ea in fanar, acu vrea si cheile de la masina…
    dar daca zici tu ca in sud-vest…))

    Reply

Leave a Comment.