Cu Gândul la rabat

CTP Lelia“Mi-am anunțat plecare miercurea trecută, din motive personale. Am încredere în brandurile și în oamenii de aici, alături de care am muncit atâția ani. Este o parte din viața mea.” (Claudiu Pândaru – fost director editorial Mediafax) sursa

În insolvenţă şi bântuiţi de fantomele fiscalizării înşelate, înţelepţii Mediafax inventează variante de damage control. Prima aplicată este supravieţuirea în regim economic. Fără Tudor Popescu, fără Negruţiu, fără Claudiu Pândaru.
Nu-i bai, aducem alţii la reducere. E piaţa plină, colcăie jurnaliştii de valoare ca găinile flămânde într-un cireş pitic.

Mă bucur pentru Clarice Dinu, fată leală şi inimoasă, pacientul zero al epidemiei de pisicopatie feisbucită. În noua organizare marţială va ocupa funcţia de redactor-şef.

În rest, texte la kilogram, tineret spornic, pontat riguros şi educat în spiritul jurnalismului “la normă” practicat de Mediafax – 10 texte/zi, 900 RON/lună. Cu menţiunea că asta era norma în urmă cu doi ani, pe vremea când Sârbu nu vedea zăbrele pe cer. Acum o fi mai bine…

Ziarul online Gândul îşi trăieşte ultimele momente de salubritate. Bătrâna publicaţie născută în 2005 dintr-o dragoste Popescu-Dinescu şi-a pierdut minţile, nu îşi mai poate mişca irisul matofit, zâmbeşte la simţul fluidelor călduţe de sub fustă.

Ultimul supravieţuitor din vechea gardă (cea din 2005), Lelia Munteanu loveşte cu steagul bursucii cocoţaţi pe baricade. Dânsa insistă să publice texte despre Cioran, Eliade şi Ionesco şi face următoarea descriere:
“Mediocritatea elitei noastre intelectuale – autocontemplativă până la sughiţ, marchetizată delirant de o media în căutare de repere.” (sursa)

Pe aceeaşi pagină, abundă titluri despre bombe, ceva ce nu îţi va veni a crede, culmile incredibilității şi sondaje care stabilesc câţi ţoli are penisul ideal. Au apărut şi comentatorii de vreme nouă, purtaţi allegro de vântul schimbării. Sunt veniţi de pe facebook, GSP, TPU şi duhnesc a WTF.

Doamna Lelia, puneţi doamnă steagul jos şi lăsaţi bursucii în pace! Istoria nu are grijă de căpitanii scufundaţi odată cu vaporul. Vor fi amintiţi în primul rând pentru incompetenţă, nu pentru eroism.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.