Comentatorii noştri de Bruxelles

varzaComentatorii trimişi de Digi în Danemarca sunt probabil pasionaţi de foarte multe sporturi. Dar nu de fotbal. Nu-i problemă; ştim să spunem “olborg” şi “rio av”? Ştim. Nu “alborg” şi “rio ave” ca tot ţărănetul care ne priveşte.

Mă uitam la meciul Stelei din seara asta, cel mai probabil penultimul în ediţia 2014-2015 a Europa League. Undeva prin minutul 50, încep domnii comentatori să legene cădelnița cu elogii. Vai, cât de bine joacă ai noştri, vai ce îi dominăm, unul dintre cele mai bune meciuri ale Stelei, dar vai, magicianul Sânmărtean…

Mă uitam la meci şi nu înţelegeam nimic. Danezii erau tot timpul primii la minge; mai rapizi, mai viguroşi, mai hotărâţi. Aveau acţiuni mai calculate, precizie mai mare la pase, poziţionare mai bună. În comparaţie cu steliştii, care din 18 şuturi spre poartă au trimis 13 după fotografi, au fost mai limpezi.
Poate i-au ajutat şi șovăielile lui Papp, ori desele momente în care Sânmărtean se plimba agale.

Ce discurs aveau însă domnii comentatori de la Digi, după minutul 75? Citez:

“Danezii au fost mai tăioşi. La fel ca frigul de toamnă târzie care se lasă acum pe stadion…”
“Sunt prea multe momentele în care Sânmărtean pierde prim-planul, reacţionează foarte greu. ”
“Vine o fază fixă, Bogdan. Vine o fază fixă!!” (băteam un corner sau ceva)

Da, aceiaşi comentatori care ridicau în slăvi jocul nostru din minutul 50. Aceiaşi comentatori, aceleaşi echipe, aceeaşi partidă.

După care au început laitmotivele despre cum trebuia să primim penalti, ai lor măcar un roşu, iar la final, veşnicul ghinion care ne-a mâncat meciul.

Şi eu sunt supărat după rezultatul ăsta, poate chiar mai mult decât domnii de la Digi. Încă e deschis, mă duc la magazin să mă consolez cu nişte verze de Bruxelles.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.