Chirilă, fată mare

chirilaDa, în noiembrie 2014, mulţi l-au votat pe Iohannis din motive greşite. Ura legitimă propășită de comportamentul pesediştilor s-a materializat într-un vot masiv pro-Iohannis. Dar nu a fost un vot în deplină cunoştinţă de cauză. Fiecare l-a văzut pe Iohannis după bunul plac, a devenit lumina înşelător reflectată dincolo de dune.

“Îmi rămâne speranţa din ce în ce mai palidă că Iohannis îşi va respecta promisiunile făcute electoratului” scrie Tudor Chirilă, vizibil întărâtat. Nu îmi amintesc prea multe promisiuni făcute de Iohannis electoratului. Promisiunea că va refuza să participe alături de prim-ministrul ţării la festivităţi şi alte evenimente protocolare cu siguranţă nu a existat.

A promis în schimb normalitate. Ar fi fost o dovadă de normalitate manifestarea ranchiunei într-un astfel de moment? Pe respectiva scenă din Iaşi nu au urcat Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Au fost preşedintele şi prim-ministrul României. Reprezentanţii puterii executive, conform Constituţiei, în statul de drept România. Iar în normalitatea promisă electoratului, nu există clinciuri personale într-un mecanism impersonal prin natura gravității.

Ghinion, în viaţă nu le poţi avea pe toate! Poţi să fii un bun actor, un muzician mediocru şi o prezenţă rezonabilă “pe sticlă”. Asta nu te transformă automat într-un Confucius dâmboviţean, într-un grifon al formatorilor de opinie. La capitolul părerologie, Tudor Chirilă are prestanţă de virgină veşnic grăbită la măritiş. Pesemne, n-a păcălit pe nimeni să tremure împreună în Hotel Cişmigiu.

Oare mă transform în fecioară dacă-i citesc cartea?

10841725_10205405375236303_1381644079_n

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  1. Amuzant ca tocmai el comenteaza, el care s-a declarat anti-manele si, invitat la dubiosenia aia de emisiune a lui Maruta, si-a dat coate cu un mare manelist de renume national al carui nume imi scapa acum. Si in cazul lui e vorba de un aluat special…

    Reply
  2. E greu să înțelegi că în fișa postului de președinte intră colaborarea cu prim-ministrul, guvernul și alte prostii din astea…

    Reply
  3. Eu deja simt normalitatea şi e tare bine. Preşedintele conlucrează cu premierul, trăim în ţara lucrului bine făcut, sunt şi mândră că-s româncă. Toate-s bune. E ca pe vremea lui iliescu, fie iertat, şi a lui năstase când iarăşi preşedintele a colaborat excelent cu prim-ministrul.

    Reply

Leave a Comment.