Ne trebuie dezbateri intre Ponta si Iohannis, in platourile televiziunilor de propaganda?

Zilele acestea, presa scrisa si televiziunile, urla la unison ca Iohannis ar trebui sa accepte invitatia lui Ponta, de a participa la dezbateri in platourile TV, organizate de cele mai importante posturi de stiri din tara. Am vazut si citit de toate, ca Iohannis ar fi las, ca se comporta ca o fata mare, sau ca isi bate chiar joc de noi, electoratul lui.

Eu nu impartasesc aceeasi parere. Eu nu consider ca avem nevoie de dezbateri organizate de posturi TV, care fac propaganda politica. Antena 3, B1, !Ghita TV si Realitatea sunt toate, mai mult sau ?mai putin posturi TV de propaganda politica. Rezultatul acestor dezbateri, la aceste posturi TV, ar fi un circ mediatic mizerabil, care nu ar face rabat de la atacuri la persoana si la alte picanterii emotionale.

Acest circ televizat ar fi un deliciu pentru posturile TV, pentru ca aduce audiente foarte mari. Pentru ca spectatorii in general, sunt insetati de sange, de meciuri si confruntari directe, in care unul iese invingator si celalalt pierde. La finalul duelurilor, spectatorii l-ar aplauda pe invingator, si l-ar huidui pe pierzator. Asta e realitatea, din acest punct de vedere, nu am evoluat ca specie.

Hai sa privim insa ce inseamna sa iesi invingator, adica sa fii cel puternic, in aceste dezbateri murdare la posturile TV propagandiste.

Ce calitati trebuie sa ai?

 1. sa fii un mincinos excelent, adica sa stii sa minti in asa fel, incat sa pari credibil
 2. sa stii sa vorbesti in asa fel, incat nimeni sa nu inteleaga nimic, dar sa aiba impresia ca stii despre ce vorbesti
 3. sa stii sa te adaptezi la orice situatie, oricat de neplacuta ar fi si cat de mult contrazice ea cu principiile si idealurile tale

La toate aceste capitole, Ponta joaca in alta liga. Pentru ca este politicianul perfect adaptat la sistemul existent in Romania, adica la sistemul lui “una zicem si promitem, alta facem”.

Iohannis este un alt tip de politician, pragmatic, cu coloana vertebrala, cu principii peste care nu trece. Este un om care a dovedit ca poate sa faca lucrurile sa mearga bine, corect si eficient in administratia publica. Iohannis simbolizeaza altceva decat Ponta, nu ne putem astepta ca Iohannis sa fie un mai bun mincinos, un mai bun dezinformator, si un mai bun cameleon.

Daca s-ar bate cu Ponta la aceste capitole, Iohannis ar dovedi ca vrea sa fie ca el, doar ca nu poate.

Daca vreti sa sustineti clasa politica actuala, bazata pe minciuna, dezinformare si lipsa de coloana vertebrala, alegeti-l pe Ponta. Daca vreti o schimbare, votati Iohannis.
Nu este nevoie de aceasta dezbatere.

Spatiul nu a fost niciodata problema mea, nici timpul. Infinitul si vesnicia in schimb, ma omoara…

10 Comments

 1. Hary cat ma bucur ca esti si tu om.
  Este evident pentru mine ca Iohanis poate fi altceva, nu insa ca si este.
  Ma bucur ca iti cinstesti neamul (NEAMTUL) prin ceea ce scrii. Dar mai ales prin ceea ce faci si asta contează.
  Imi pare rău că nu sunt asa de convins ca si tine incat sa nu imi anuleze votul.
  Poate ca nu mai urmăresc politica in sensul strict de ani de zile. Desi de politică toti trebuie sa ne ocupăm. Polis = cetate. Treburile cetătii ne privesc pe toti.

  Reply
 2. “Nu putem fi alături de Vadim Tudor nici măcar pentru o oră, nu înţelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar. Nu putem asuma să fim de aceeaşi parte cu Corneliu Vadim Tudor”
  (Kelemen Hunor)

  Reply
 3. eu cred ca rostul crearii PMP a fost doar sa desparta imaginea PDL de a lui traian b. si udrea, pentru ca ura colectiva e canalizata impotriva lor. de aici si tot circul ala cu adio PDL al lui base, sustinerea elenei u. cu violarea salbatica a constitutiei( e inca presedinte in functie),precum si reciprocitatea sentimentelor, udrea declarand ca singura functie pe care o va putea ocupa base in PMP e cea de presedinte.
  De aceea nu m-ar mira deloc ca dupa alegeri sa se reintregeasca PDL-ul.
  Voi ce parere aveti?

  Reply

Leave a Comment.