Vin americanii

Imaginea convoiului cu mașini de luptă americane mi-a cam aruncat fiori pe șina spinării. Sunt conștient că deocamdată este doar o declarație clară – nu vă băgați în spațiul NATO că nu ne jucăm. Chiar și așa, toate astea se petrec mult prea aproape pentru gustul meu.

Mă rog, nu despre asta e vorba. După zeci și zeci de ani în care românul îi aștepta pe americani să vină să-l scoată din mizerie, când în sfârșit vin the americans să ne ajute în caz de ceva cu rușii, ce fac ai noștri dragi cetățeni? Acasă, mama lor de nenorociți.

Zău, majoritatea comentariilor îi fac albie de porci și-i trimit acasă. Neam sucit mai suntem.

Pe de altă parte, uitându-mă pe youtube, am văzut comentarii rusești despre cum americanii au ucis, genocid nu așa unu-doi-trei, etnicii ruși din Ucraina și cum așa o să ne facă și nouă. Și, pentru a mia oară, am înțeles de ce ocupația rusă e cumplită și vine la pachet nu numai cu caracterul infect al soldatului rus de rând ci și cu spălare pe creier și rusificare în ritm alert.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

3 Comments

 1. Fiecare propaganda (vestica sau rusa de ex.) foloseste diferite metode de spalare pe creier, in functie de educatia si pregatirea celor care i se adreseaza.

  Ceea ce vedem noi la TV nu difera de ce vad rusii. Doar ca ni se pare mai credibil. That’s all.

  In rest, nu cred ca exista vreun roman care s-ar plange de faptul ca americanii ne apera tara in fata unei eventuale amenintari rusesti.
  Se plang de americanisme, si chiar pe drept as spune, dar nimeni nu se plange de alianta Romaniei cu NATO si nici de tancuri americane care apara granitele romenesti sau ma rog, ale NATO.

  Reply
  • nici eu nu cred că ar fi vreun român care s-ar plânge că ne ajută, în timpul luptei, că după s-ar găsi și înainte deja sunt.

  • Tu vorbesti de ifosele clasice romanesti. Astea se aplica insa in absolut orice domeniu, nu numai pe tema articolului.
   Si din astia sunt peste tot, oriunde. Si in Germania si in state, in UK, überall.
   Nimic nu-i multumeste pe acesti oameni, indiferent ce s-ar intampla. Pentru ca ei gasesc tot timpul latura negativa a unei actiuni si se agata de ea.

Leave a Comment.