Video player pentru Mac

Strugurii sunt acri e invariabil răspunsul posesorilor de Măr când vreo furnică pe Windows cârâie că sistemul lor de operare e cam tâmpițel.

Nu că m-aș plânge, Mac-ul e luat pentru muncă, iar programele de editare pe care contam funcționează impecabil – zboară pe configurația asta de top cum de altfel mă așteptam (pentru cine nu înțelege cât de important este pentru procesul de editare ca totul să se întâmple fără întârziere, pensula să-ți meargă odată cu mâna, iar timpii de randare să nu se întindă pe zeci de ore poate e mai ușor dacă le pun lucrurile în perspectivă – să lucrezi foto/video pe o sculă înceată e ca și cum ai vărui un vilan cu un penson de școlar).

Nicio problemă până acum dacă workflow-ul meu nu ar include și filme/seriale pe fundal. Și cum nici spațiu nu am și ar fi și tâmpit să țin un ditamai computer pe windows doar ca să mă pot uita la filme pe el, am ales (evident zic eu) să pun un monitor secundar pe Mac și cu asta să le rezolv pe toate.

Ți-ai găsit, frate, voi știți ce playere are MAC-ul??? Ca să vă faceți o idee vă spun doar atât – la o căutare pe google în top trei video playere intra unul despre care se spunea că mai îngheață din când în când. Poftim? În primele trei e unul care îngheață? WTF?

Primul nu ținea minte playlistul decât dacă îl salvai (iar de afișat nu știa să-l arate simultan cu filmul)  și din motive necunoscute filtrul de normalizare volum nu mergea ( iar când te uiți și noaptea târziu asta înseamnă că ori nu auzi când personajele vorbesc normal ori că scoli toată casa când bubuie vreun pistol…).

Al doilea era ăsta care îngheța (cam odată la 30 de minute :))) ) și la care nu prea mergea să schimbi sonorul din mouse, al treilea nu avea playlist și așa mai departe.

Din toate pe câte le-am încercat niciunul dar niciunul nu avea vreun meniu ca să configurezi acțiunile playerului la clickurile de mouse (gen – click stânga play/pauză)… increfuckingdible.

Aseară am ajuns să caut niște opțiuni pentru instalat un windows, da mă, pentru un nenorocit de player… am zis totuși să mai încerc unul (pi bani din câte-am înțeles). Măcar are playlist și în modul play și normalizare, mai mult de-atât n-ai ce să ceri pe măr…

Bine măcar că ne-au lăsat să punem office-ul pe el…

VLC – recunoaște tot, nu ține minte playlistul decât cu save, normalizarea nu merge

Mplayerx – îngheață, n-are normalizare

Quicktime – bleah, e gol gol gol, ce-i drept n-am încercat pro-ul din protest față de o așa mărșăvie.

Movavi Media player – nici nu mai știu de ce e prost, am impresia că e ăla care are toate marafeturile din lume, cu youtube, vimeo, chestii audio, shareala dar la filme normale n-ai ce sa faci cu el.

Cel pe care rulez acum, Mac Blu-ray player (Mac go) are normalizare, are playlist, n-are custom pe clicuri mouse deci tre să dai click pe butonul de play – ceea ce e enervant de la 4 metri, noroc că văd binișor (sunt pe versiunea free/trial daca rămân pe el, oi încerca și pro-ul poate e mai deștept)- nu îngheață.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

1 Comments

Leave a Comment.