Prostia din televizor III

1376814878handiAjung în cameră puţin după ora 23, oftând în barbă profund necăjit. Mi-au schimbat la masă vinul roşu şi sec cu o poşircă trandafirie şi demidulce.
Şi aş fi adormit zvârcolindu-mă în aşa mare întristare printre perne, ca buşteanul cu inima roasă de cari, rostogolit în apa moartă de şes.

Dar exact înainte să mă fure somnul, mi-a pus Ăl de sus mâna-n cap şi mi-a dat motiv straşnic de înveselire: Băsescu la Turcescu. Şi amândoi la B1, pe la un 23 ş-un pic. Fiţi atenţi ce actori de comedie sunt ăştia doi:

Băsescu: „Elena Udrea l-a depăşit pe Crin Antonescu în sondaje, la capitolul încredere. Iar Blaga este pe la jumătatea lui Udrea”
Turcescu: „Şi domnul Boc nu a fost inclus în acest sondaj?”
Băse: „Nu, nu, Boc nu a fost inclus!”
………
Băse: „Ponta are comportament stalinist de anii 50. Nu înţelege democraţia şi Constituţia României” (Ce? Constituţia?! LOL)
Băse: „Noi încă mai trăim din reformele lui Boc. Ponta crede că se face creştere economică apărând la televizor” (zise preşedintele pe la un 23:15, exact la televizor)
………
Turcescu: „Cum e domne cu scandalul de la Nana? Am văzut un presupus membru PMP care a îmbrâncit o femeie…”
Băse: „Individul respectiv nu are legătură cu PMP-ul. Cel care a îmbrâncit femeia este un bădăran. Trebuie să învăţăm să respectăm drepturile femeii…” (ţigancă împuţită, păsărică, urcă-te pe masă să-ţi arăt cum se face, o fi zis copilul ceva, o fi înjurat)

Ce Nae şi Vasile, bre? Dacă vrei să adormi cu zâmbetul până la urechi, Noaptea târziu cu Băse şi Turci.

PS: citatele din text au fost reproduse cu aproximaţie, fără a modifica sensul afirmaţiilor.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. Și eu am avut acvariu vreo șapte ani. După vreo doi, așa, o să ți se facă silă – dacă nu scârbă – de schimbat apa, pus după aceea apa de schimb la tratat, curățat acvariul propriu-zis, îngrijit peștii, căutat mâncare specială pentru anumite specii + multe alte care nu îmi mai vin în minte acum :)) Dar, mă rog, te cred că este o adevărată plăcere să privești peștii înotând așa, seara, după o zi istovitoare de muncă, știind că trebuie să mai schimbi apa și să îl mai cureți abia după câteva săptămâni :). Este un lucru extrem de plăcut și de liniștitor.

    Reply
    • Acvariu de 90 de litri, apa dulce. Locuind la bloc, apa de la chiuveta era tratata si, inainte de schimbare, pastram apa in sticle de plasic timp de cateva saptamani pentru a iesi calcarul, clorul sau ce naiba o mai fi fost in ea. De speciile pe care le-am avut nu ma intreba ca eram mic cand il aveam :))

Leave a Comment.