Frumoasa adormită şi palatul de cristal

Fan_CryLiverpool nu a mai câştigat campionatul de 24 de ani. Sezonul 2013-2014 a părut până la final conjunctura perfectă pentru The Reds. Cu Man United ucisă şi îngropată pe fundul prăpastiei de cel mai hazliu manager din istorie, cu Arsenal lipsită de vedete şi jucători experimentaţi şi cu Man City banală în joc şi rezultate, echipa din Liverpool părea până acum 3-4 etape marea favorită.

Şi ce faci când te pomeneşti în fruntea clasamentului cu doar două etape înainte de final? Primeşti 3 (TREI) goluri de la Crystal Palace în 9 minute. Exact atunci pe final când nu mai ai timp să reacţionezi. Conduci cu 3-0 până în minutul 79 şi termini meciul la egalitate, 3-3, cu o echipă de mijlocul clasamentului, care joacă fără miză.

Da, după o aşteptare de 24 de ani, primeşti 3 goluri în 9 minute de la nişte mediocri care au jucat just for fun.

Eşti conştient că de meciul ăsta depind întregul sezon şi istoria ultimului sfert de secol şi primeşti gol pe contraatac, după un corner la care ţi-ai trimis toată echipa în careul advers. Deşi aveai 2 goluri avans cu 10 minute înainte de final.

Într-adevăr, fotbalul britanic este cel mai spectaculos din Europa. Dar atunci când berbecuţii Albionului ies din ţarcul lor, îi mănâncă lupii. Singurii englezi care au mişcat prin competiţiile europene au lăsat fanteziile de-o parte şi s-au băgat cu fundul în poartă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

Leave a Comment.