Asaltul incredibil de agresiv și de fățiș asupra unui principiu de bază al statului de drept, separarea puterilor în stat, a adus românii în pragul clocotului. Programarea unei ieșiri atât de clare a sferei politicului de sub controlul justiției și propunerea pentru Curtea Constituțională (garantul suprem al respectării legii fundamentale a statului) chiar a unuia dintre artizanii mizeriei ce neagă puterea instanțelor de judecată asupra hienelor politice au făcut din România un vulcan ce stă să erupă.
Din păcate nu o va face pentru că suntem prea ocupați cu viața de zi cu zi, sunt foarte puțini – pe cât de bine intenționați și de lăudabili ca principii și inițiativă – cei care au puterea să iasă în stradă și să încerce să facă vreo diferență așa. Probabil mulți dintre noi, ceilalți, am îngroșa rândurile lor dacă am ști că se rezolvă ceva în modul ăsta, destul de repede cât să nu ne punem în pericol slujba, securitatea financiară a familiei și așa mai departe.
Nu înțeleg nici să mă bați cu parul de ce nu profită opoziția de greața și ura pe care românii o simt acum față de alianța neagră. De la început a fost clar că cei 7 milioane cu care își umflă pieptul Ponta nu sunt în niciun caz votanții USL-ului ci giranții unui imens vot negativ împotriva atitudinii băsesciene profund greșite față de funcția pe care o ocupă.
Tocmai cei care au votat negativ ca penalizare o vor face din nou, fără să stea pe gânduri, când au ceva cel puțin la fel de grav de penalizat. Nu mai vorbim de cei care se așteptau să fie și mai rău și de asta au preferat să susțină în continuare un președinte vădit plin de bube… Motivul pentru care nu o fac este că nu au cum să se exprime și nu sunt convinși că ieșitul în stradă ar duce la vreun rezultat în lipsa unei mișcări masive populare.
Aici e o enigmă totală pentru mine, este evidentă poziția țării față de masacrul asupra statului de drept și al democrației executat cu nesimțire de guvernanți și atunci de ce opoziția nu dă țării posibilitatea să se exprime?
Bineînțeles că s-a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături – trebuie 500.000 pentru dizolvarea parlamentului și alegeri noi. Evident că datul cu like-ul online nu are nicio forță juridică, petiția neavând nici măcar semnătură electronică și că făsul ăsta este stupid și inutil în același timp.
Dar opoziția, partidele politice care în campania electorală au organizații care îți dau pixuri și umbrele din capitală până la ciorogârla de vale? Cât de ușor ar fi să facă niște centre de strâns semnături în București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov?
Fără propagandă electorală, fără pixuri și fulare, fără sigle scoase în față ci cu un mesaj simplu – să le arătăm parlamentarilor că poporul român încă mai există! – atât nene.
Pe pariu că din cele cinci orașe mai sus amintite s-ar strânge peste 500.000 de semnături? Toți cei ca mine care nu ies în stradă pentru că nu au cum sau nu au unde ar ști că timpul ăla e folosit cum trebuie, pun o semnătură care contează, e legală poate fi folosită – mi se face o copie la buletin și punctul meu de vedere devine un punct oficial al cetățeanului român cu putere de atins tabără ce își bate joc de orice bun simț și duce țara cu decenii înapoi.
De ce nu mișcă opoziția nimic? Dacă eu aș merge 250 de km până la Iași ca să semnez, câți ar ieși din casă dacă ar fi vorba să meargă chiar în orașul lor?
De ce opoziția doarme și nu fac ăștia nimic când pot să profite ei de un masiv vot negativ, mai mare cred decât cel care i-a trimis pe tușă? Să fie pentru că baronii locali și politicienii de pe cealaltă parte a baricadei sunt la fel de interesați de măsurile astea oribile și sunt extrem de mulțumiți să poată zice că nu au avut nicio legătură cu ele?
Vlad B PopaScriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional. Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati |
---|
“Opozitia”????? Who the fuck is “opozitia”?
Vlad, in Parlamentul Romaniei nu exista opozitia. Parlamentarii care nu sunt membrii in partidele care formeaza coalitia de guvernare sunt la tot la putere, dar undercover. Asta iti raspunde la intrebare?
din păcate da, îmi răspunde.