Dă și mia!

În toată lumea, cei 1 la sută, norocoșii care au ajuns în vârful piramidei financiare, sunt priviți cu antipatie. La urma urmei invidia e omenească și parcă e puțin nedreaptă o distribuție a viselor atât de copleșitor în favoarea unora, când sunt și atâția alții care muncesc la fel de mult, la fel de bine…

Ca la noi însă, din nou ca la nimeni. Pentru că la noi marea majoritate a ăstora 1% nu au absolut nici cea mai mică valoare și nici cel mai mic merit, în afară de șmecherie furăcioasă și neobrăzăcioasă.

Știți cum se vede asta după ce omul a ajuns acolo sus? Printr-o totală lipsă de bun simț și stil și prin păstrarea exact aceleași atitudini de găinar profitor cu care a pornit.

Hai să dăm și-un exemplu practic, că na, doar de asta am turnat textul:

Vine domnul și alege o cazare din Vatra Dornei. Cea mai scumpă și mai cu moț, că doar obrazul fin cu cheltuială se ține. Trece noaptea cu pricina și omul cere relaxat să i se mai aducă niște hârtie în cameră.

Trei. Trei suluri, mari și groase. Nici dacă stătea non-stop pe budă nu termina atâția kilometri de curpapir. La privirea nedumerită a gazdei, turistul zâmbește și spune fără nicio urmă de ezitare:

– Îmi iau câteva suluri la mine că din asta atât de fină nu am acasă.

Ce să mai zici?

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

6 Comments

 1. Asta e dovada ca oamenii bogati nu si-au pierdut simtul umorului.
  Sincer, la fel as fi raspuns la o asemenea privire intrebatoare…

  Tu chiar iti imaginati ca a vorbit serios, ca nu are curpapir atat de fin acasa? :)))

  Reply
  • Vlad, e aiurea mesajul articolului.
   Ideea construita pe axioma “ca la noi la nimeni” este eronata si extrem de superficiala.

   Daca vrei sa scoti in evidenta, ca omul bogat din Romania este un cocalar oportunist, gainar profitor fara stil si clasa, pentru ca s-a trezit bogatas peste noapte (de exemplu furand si jefuind banul public) si/sau nu a avut de unde sa invete ce inseamna inalta societate, nu dai ca exemplu pe cineva care isi comanda la checkout trei suluri de hartie de buda, afirmand ca nu are mai bun acasa :))

   Plm, nebuni de astia am vazut in cele mai scumpe hoteluri din lume. Niciunul nu era roman. :))

  • Se poate, pentru mine aia a fost cireașa de pe tort, după alte figuri teribile de stil (ceapă cu slană întinsă pe ziar pe masa de biliard și alte alea).

   Pentru mine aroma de stafidă a fost acolo, pentru tine nu. Asta e…

Leave a Comment.