Ce face un ardelean în China

ponta-cu-oileUn ardelean, un moldovean, un muntean şi Ponta se duc în vizită în China. Sună ca un început de banc prost. Continuă la fel.

Ioan Rus, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Daniel Constantin şi Constantin Niţă au fost în China să prostească electoratul pesedist cu TGV-uri chinezeşti. După ce s-au tras în poze cu migdalaţii, s-au întâlnit seara într-o cameră de hotel. Şi au sărbătorit ardeleneşte cu slănină, brânză, ceapă şi palincă. Da, Ioan Rus a venit cu slana şi cu ceapa după el din România. Că-i ardelean mândru, nu mâncă chinezării.

Informaţia a fost transmisă ziariştilor de VV Ponta la întoarcere, în avion. Ioan Rus l-a completat: “Un bun ardelean trebuie să aibă întotdeauna la el când călătoreşte slănină, brânză, ceapă, palincă şi o lanternă”. Dom’ ministru, permiteţi-mi să completez. Aţi uitat borcanul cu zamă!
Da, băi, ardelene. Trebuie să aibă. Dar când se duce cu oile la păscut.

Mai aveau să urineze în rezervor la întoarcere şi bancul era complet.

Chinezii au fost în mod sigur impresionaţi să cunoască un ardelean aşa gospodar şi cu iniţiativă. În viitor poate vom trimite să consolideze relaţii şi un oltean gospodar. Să care după el o traistă plină cu fasole bătută, mămăligă, praz, ţuică şi o bâtă pentru câini.
Sau poate un moldovean cu o traistă goală (la dus).

Orice, numai pe Băsescu să nu-l trimitem în China. Ăsta e în stare să se apuce de contrabandă cu iFoin-uri.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.