Când voi fi mare, vreau să mă fac Ponta

campia-turyii-vt-4-680x365Ca un bun cetățean, ghidat de principii civice sănătoase, îmi place să fiu permanent informat de manifestările societății. Drept urmare, de fiecare dată când am timp, arunc o privire fugitivă peste live streaming-urile posturilor de știri.

Și cum țopăiam azi dintr-o deontoloagă-n alta, cu ochii bulbucați și gura căscată, iacătă nimeresc exact în focarul deontologiei, Antena3. Nu o să ghiciți vreodată cine era la Antena. Nu o să ghiciți. Era Ponta, mă. Șoc!

Dar era îmbrăcat în costum de pilot militar. Tocmai ce-l plimbase un pilot american cu F16-le. Cum ar zice un cunoscut politolog și James Bond wannabe “Deci, așa ceva…” Mă uitam cam într-o doagă la Victorașul cel Viteaz și nu aveam cum să nu îl invidiez. Băi, ăsta a fost apt medical pentru supersonic. Și nu s-a dat jos verde la față, în ciuda staturii de baschetbalist. Bun băiat.

Premier, viitor președinte, procuror, noul Titulescu, doctor, fotbalist, baschetbalist, ginere de Sîrbu, copilot de raliu, acum și copilot de supersonic. Văleu, muică! Când voi fi mare, vreau să mă fac Ponta. Victor-Viorel Ponta.

O singură observație aș avea pentru domnul V-V Ponta, dacă se poate. Am văzut, o rupeți mult mai bine pe englezească decât Antonescu. Dar tot cam băltită e și asta. Engleză de traducător pirat pentru filmele porno, să fim sinceri.

Multe greșeli, accent de rusofon constipat, exprimare cam împiedicată. Toate astea, treacă-meargă, hai. La ce vorbitori de limbi străine avem în politică, nu ar fi așa o problemă. Măcar nu faceți febră la mâini după un discurs de 2 minute, ca d-l Antonescu.

Dar, dacă se poate, atunci când o mai ardeți Maverick, și vreți neapărat să comunicați reporterițelor umezite altitudinea în picioare, nu mai ziceți domne “feets”. Chiar dacă sunt mai multe picioare, “feets” nu există. “feet” este deja pluralul de la “foot”, nu mai are nevoie de un “s”. Sau, dacă nu se poate, lăsați dracului mândria de atotștiutor și luați-vă un traducător. Nu de alta, dar se mai uită și alții la noi și ne râde lumea, domne…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.