Aşa agăţ în club

club1Mă duc la ea si zic

“Te-aş minţi invocând alt pretext al ispitirii mele, în afară de instinctul primar, de pofta carnală, la fel de inocentă ca foamea ori setea. Te-aş minţi părând dispus la aşternerea mintală a viitorului, alături de tine. Nu ne văd măcar încălzindu-ne mâinile pe ceşti de cafea din acelaşi serviciu. Să discut acum alegoric despre bolul cu supa de prânz, ar însemna să îţi vexez vioiciunea spiritului. Din nou, te-aş minţi. Nu mai vreau, am minţit prea mult.

Asta nu înseamnă că sunt speriat sau înrădăcinat în comoditate pentru a păşi pe orice potecă pavată de imprevizibil. Dar va trebui să fie pavată. Nu mi-aş permite să îţi târăsc tălpile prin ţărână, doar de dragul plimbării. Sinceritatea mea poate fi lejer asemuită cu nimicnicia gândului. Te-aş ruga să nu o faci, dar m-am săturat să cerşesc rodul hazardului.

Sunt convins că peste ani, atunci când demult mă vei fi uitat, trupul îţi va tremura, excitat de o memorie absconsă, rătăcită în stiva fiecărei celule. Nu vei înţelege tulburarea sufletului atunci când un el va încerca să îţi cumpere dragostea vie cu un mănunchi de flori moarte. Nu vei înţelege stânjeneala bătăii din esofag, ca o aripă de fluture captiv, atunci când un el îţi va mângâia obsesiv genunchiul într-o cameră aglomerată.

Nu vei înţelege nici iubirea mestecată de un el mai des şi mai în lehamite decât o gumă din care s-au scurs dulceţurile şi aromele artificiale. Din acel moment, îţi va hrăni speranţa un singur eveniment, deghizat într-un costum kitsch de bal mascat. Acel eveniment pe care l-ai rostogolit prin toate mormanele de confeti ale vieţii tale caraghioase:

Mirosul de mucegaiuri lăcuite, podeaua rece pe care ţi-ai odihnit tâmpla asudată. Şi gâfâitul natural, sălbatic, ca un galop eliberat în noaptea surdă. Iar când becul garsonierei s-a stins, tot universul tău a devenit întunecime.”

Da, asta o să îi zic. În fine, să nu vă imaginaţi că în club are cineva timp să asculte aşa volum de informaţie. Drept urmare, până acum am folosit textul de mai sus, dar rezumat:

Auzi, eu ţi-o zic direct. Vreau doar sex. Eşti proastă dacă te gândeşti la mai mult. Dar dacă, printr-o minune, ne vedem şi a doua zi, să nu te aştepţi să dau banii pe flori. Nici n-o să auzi de la mine complimente ca de la alţi proşti cu care ai umblat şi o să mai umbli. A, şi vezi că locuiesc într-o garsonieră. Şi ne tăvălim pe podea, că n-am pat. Nici covor.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

  • Eu nu stiu ce crezi tu despre femei, dar o poza ca un tip intr-o balta din care scoate un cadavru animal incarcat cu raci care tocmai erau la masa, nu e chiar un afrodisiac. Te face sa te intrebi ce fel de microbi erau in balta aia si daca il populeaza si pe el acum. Aaaa..da…si daca se iau…

  • olivia: tu nu esti in target:)) si in plus, nu vezi intreg tabloul, dincolo de acea poza. Dupa ce Dani v-a arata poza cu micul “Oltenian Hercules” ele se vor intreba in ce circumstante a fost facuta poza, iar dupa cele le mai explica Dani ce si cum vor dori sa aiba in portofoliu(pat) un cioban/pilot/scriitor/actor/multitalentat.

   Legat de ce ai putea(microbi) sa iei din balta aia nu e absolut nici o panica:)) mai frica trebuie sa iti fie de ce ai putea sa iei de la o pasarica din club

 1. asta pentru ca femeile prefera o minciuna frumoasa unui adevar .
  si normal, sa-ti poata spune invariabil, ca esti un porc, inainte, in timpul, sau dupa ce actul s-a consumat.

  Reply
 2. Inca mai rad…Adevarul e ca daca nu te convinge din prima faptul ca el vrea doar sex si ca n-o sa-i mai vezi muianul decat poate intamplator prin club, sigur te convinge gandul la criza de sciatica cu care o sa te trezesti a doua zi pe podeaua inghetata dupa o noapte in care n-ai dormit ptr ca oricum iti era prea frig. Cat despre prima parte a textului, stiu ca-s lipsita de poezie, dar mi-a scapat complet…

  Reply
 3. Asa, incurajati curvele Romaniei, ca doar tigani stie toata Europa ca suntem, ce mai conteaza acum ca toate femeile ni-s curve ?1 Un fleac, ne-au ciuruit…

  Reply

Leave a Comment.