România – Dubai via Halep

foto Reuters halepSimona Halep câştigă Dubai Duty Free după o finală superbă, terminată chinuit. Adversara Pliskova s-a agăţat de fiecare minge, epuizând-o pe Simona spre finalul setului secund. Atunci au început să se audă urletele de luptă, gemetele încărcate de ambiţie şi efort. O partidă tensionată, dar cu final fericit. Şi demonstraţia că Simona geme mai natural şi mai înălţător decât Sharapova.

Ceremonia de premiere a fost un mozaic de culori, voci, sentimente, credinţe. Pe măsură ce familia regală a Dubaiului era invitată pe teren, în tribune fluturau steagurile roş-galben-albastre şi se cânta “România, România, ole, ole, ole”

Pentru ca tabloul expresionist să fie complet, organizatorul turneului acordă un interviu, înfofolit într-un hijab sobru. Iar la final, din spatele veşmântului islamic, ridică privirea şi salută publicul printr-un epatant “God bless Dubai!

Simona mulţumeşte românilor din tribune, ţopăie de fericire şi ne încălzeşte cu zâmbetul Cheshire. Le strânge mâna regilor, prinţilor şi prinţeselor, păstrând un special thanks pentru “His royal majesty”. Ridică trofeul, începe muzica; fum, urale şi confeti. “Ro-mâ-ni-aaa, Ro-mâ-ni-aaa, o-lee, o-lee, o-leee”

Între timp, românii noştri de acasă se bălăcesc în cazanul strămoşesc. Încearcă să o prindă pe Simona de picior şi să o tragă înapoi, în cazan. Norocul ei că a sărit mult prea sus, la un nivel momentan intangibil pentru otrava noastră de capră. Renumitul tenisofil, Cristian Tudor Popescu, îi dojeneşte într-un ARTICOL postat pe Gândul. În acest sens, blamează cu năduf un articol apărut pe Gândul. El lucrând pentru Gândul.

Pentru că suntem frumoşi, deştepţi, buni la suflet şi întregi la minte.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

  1. 🙂 ce chestie. In timp ce ma uitam la speech-ul cu pricina, btw, a zic God bless you all, dupa ce m-am scuturat putin si m-am convins ca turneul este in Dubai, m-am gandit imediat la tine. Eram convins ca si pe tine o sa te zgarie pe creier si ma intrebam daca a fost suficient de tare pentru un articol pe reactii.
    Well, tocmai ce am aflat raspunsul. Asta a fost triggerul, sau ma insel?
    🙂

    Reply

Leave a Comment.