Pariu pe un meci plicticos


M-aş fi încumetat la un 0-0 limpede, dacă nu mă speria imaginea scundacului Toşca, deşelat de căpcăunii Jorgensen şi Cornelius.
Mai degrabă 1-1, al lor cu capul şi al nostru cu sufletul.

Daum rămâne consecvent promisiunii din prima zi de muncă “Vom ataca, vom construi, vom schimba mentalitatea!”
Vom fi din nou cea mai ofensivă şi pasatoare echipă din Europa, nu există alt rezultat atunci când joci cu 5 (cinci) fundaşi pe teren propriu.

De la dreapta la stânga: Benzar, Săpunaru, Chiricheş, Toşca, Latovlevici – o apărare prototip, încercată doar de Săpunaru în câteva experimente marca Şumudică. Aştept să coboare şi Pintilii între fundaşi (la buza careului, acolo îi place să stea) şi să demonstrăm că întotdeauna mai e loc pentru un cur în poartă.

Slăbiciunile noastre:
– Sistemul 5-2-2-1 străin celor mai mulţi dintre jucători (Portar: Tătăruşanu, Fundaşi: Benzar, Săpunaru, Chiricheş, Toşca, Latovlevici, Mijlocaşi defensivi: Pintilii şi Marin, Mijlocaşi ofensivi: Stanciu şi Chipciu, Atacant: Keșeru)
– Lipsa de valoare a jucătorilor. Probabil am fi abordat mai curajos meciul, dacă vârful nostru de lance nu ar fi rezervă în Bulgaria.

Avantajul nostru:
Nici danezii nu mai sunt o mare echipă. Au mers împiedicat în grupa de calificare, s-au chinuit teribil pe teren propriu cu Armenia (1-0) şi au mai învins Kazakhstan (4-1). În rest, înfrângeri: (2-3) cu Polonia în deplasare si (0-1) acasă cu Muntenegru.

Atacanţii lor nu joacă în Bulgaria, iar “constructorul” Christian Eriksen pare peste Nicuşor al nostru. Totuşi, diferenţa valorică rezonabilă şi meciul jucat în deplasare nu le vor aduce victoria danezilor.

Hai, România! Hai cu egalarea!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Și cât ai pus? 2 lei? :))) e 0-0 qacum la pauză s-ar putea să-ți iasa:)) eu am scor corect, dar nu mult. pariez mai mult la alea sigure, diferentă de cota de cel putin 5 tre sa fie, eu din astea iau salariu:)))

  Reply
 2. Plicticos nu a fost meciul, remiza insa a fost. Nu inteleg insa de ce toata lumea spune ca Romania si-a pierdut sansele de calificare.
  Suntem la un singur punct de locul doi. Trebuie doar sa batem in deplasare rivalele Muntenegro si Danemarca. Poate scoatem un egal si cu Polonia la Warsovia. Nimic imposibil. 🙂

  Reply
  • Este anticiparea firescului. Aşa cum am anticipat rezultatul meciului, este uşor de prevăzut şi clasamentul general. Atunci când nu marchezi 4 meciuri consecutiv şi ai bătut doar Armenia, foarte puţin probabil să-i baţi pe toţi în deplasare 😀

  • Am castigat doar un meci, e adevarat, dar nici nu am pierdut mai mult. Egalurile trebuiesc transformate in victorii in retur. 🙂
   Si nu trebuie sa-i bati chiar pe toti in deplasare, ajunge sa castigi cu Muntenegru, sa faci egal cu Danemarca si sa castigi acasa cu Armenia.

Leave a Comment.