Mâine mă voi bucura

dragnea pontaS-au terminat şi sondajele electorale puerile organizate pe diverse site-uri. Sondaje botezate în mod fals şi manipulator “părerea internetului” sau “părerea facebookului”. Într-adevăr, “oamenii internetului” au păreri diferite de oamenii uliţelor afundate în fecale. Fără nici o aluzie la exclusiviștii locuitori din Pipera City.

Dar asta nu înseamnă că un sondaj organizat pe…gandul.info, de exemplu, relevă opţiunea internetului. Este doar opţiunea de vot a cititorilor de pe respectivul site. În România există 3 milioane de persoane cu drept de vot şi cu acces la internet. Nu cred că respectivii se vor duce mâine la urne să voteze în proporţie de 85% Iohannis şi Macovei.

Cum arată şansele din perspectiva celor care plătesc în caz de previziuni aiuristice:

Pentru câştigarea alegerilor
sondaj1

Cel mai probabil procent obţinut în primul tur, adică mâine
sondaj2

Nici în cotele respective nu prea aş avea încredere. Pentru că sunt foarte mult influenţate de banii pariaţi până acum de cetăţeni. Cetăţeni care au fost influenţaţi de rezultatele sondajelor comandate de partidele politice. Sondaje care, având dovada ultimilor ani, putem afirma fără jenă că se fac cu curul.

În concluzie, totul se decide mâine, pot apărea surprize foarte mari şi frumoase. Le aştept mai ceva ca un copil cu ochii lipiţi de bradul împodobit. Sunt convins că va fi o zi superbă. O toamnă târzie, frunze umede strivite sub bocanci; moarte, uitare, viaţă.

Cartierul cufundat în mirosuri de ciorbă, de varză călită şi fasole, undeva pe la ora prânzului, când voi merge să votez. Atmosferă caldă de parastas.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.