De ce femeile ar trebui să conducă lumea?

Suntem diferiți și oricât ar juca feminismul cartea egalității, diferențele astea rămân în picioare și dacă nu se întâmplă ceva nemaivăzut vom continua să fim diferiți și mult timp de aici înainte.

Poate unul dintre cele mai sensibile subiecte de pe lista lucrurilor care ne departajează este modul în care creierul funcționează diferit, îndreptat spre analitică, logică și construcție la noi și spre pufoșenii, feți-frumoși, fluturași și curcubee la ele.

Cam în momentul ăsta orice cititoare vrea să mă linșeze… pe bună dreptate, am exagerat puțin, dar ideea rămâne, creierul masculin și cel feminin sunt racordate altfel și deși sunt capabile de aceleași funcții potențialul lor se manifestă în toată splendoarea în arii diferite.

Este evident istoric că progresul omenirii  a fost asigurat într-o proporție covârșitoare de genul feroce, adică de noi. Poate e din cauza așezării neuronilor în direcțiile de care vorbeam sau poate e din cauza faptului că femeile nu au avut acces la domeniile ”progresiste” sau poate că e vorba de ceva combinat, dar nu despre cauze vorbim ci despre realitate.

În regulă, acum că știm cine ne-a adus pe culmile progresului să vedem unde suntem.

Am reușit să schimbăm chimia planetei într-atât încât i-am dat peste cap clima, aerul și apa până la nivelul în care începe să ne amenințe existența ca rasă, nouă și delfinilor…

Resursele sunt împărțite între o mână de oameni în timp ce miliarde adună firmituri…

Trâmbițăm evoluția umanității în timp ce în lumea este încă în războaie religioase, în timp ce nații întregi se calcă în picioare pentru o bucată de pământ și copii de opt ani sunt transformați în soldați.

Uitându-mă la lumea de azi nu pot să nu mă întreb dacă nu i-ar trebui o doză puternică de gândire mai puțin înclinată spre analiticul rece și progresul cu orice preț și mai mult orientată spre compasiune, frumos, suflet.

N-ar fi rău să predăm cheile măcar pentru vreun secol, deși s-ar putea să fie prea târziu, nu de alta dar femeile vor cu tot dinadinsul să fie bărbați și unele au început chiar să reușească și atunci… tot degeaba.

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

15 Comments

 1. Umbla o poveste cum ca un Rockefeller (antifeminist feroce) subventiona pe ascuns o revista in care se milita in forta pentru emanciparea femeii, egalitatea cu barbatul in societate, etc. Un prieten care a aflat i-a reprosat atitudinea si a vrut sa afle ce l-a determinat sa faca un asemenea gest. Raspusul ar fi fost : “Sa le luam si lor taxe”.

  Eu cred ca era o minunata diviziune a muncii. Nu exista “mai bun” si “mai putin bun” ci exista “fiecare foarte bun pe partea lui”. Da, noi am vanat mamutul, dar in timpul asta ele s-au preocupat de pastrarea focului.
  Este prea tarziu pentru “predarea cheilor” – oricum, chiar daca ar parea ca inca s-ar mai putea, tot nu am putea face ceva, le-am pierdut de mult si ne tot facem ca am vrea sa le gasim, cautand prin buzunare, sertare, sentimente, planuri de viitor …

  Reply
  • fiecare foarte bun pe partea lui – da, perfect; problema e ca in momentul in care feminismul a ramas fara lupta reala pentru drepturile femeilor a trecut acum la “suntem la fel de bune sau mai bune ca voi la orice” – iar faptul ca si urmaresc asta cred ca le face s evolueze in barbati :))), asa ca ar trebui sa le dam imediat cheile, sa le gasim rapid de pe unde le-am ratacit, numai sa se opreasca din mutatie :))))) – cum ar fi o lume in care sa genurile sa nu se mai echilibreze ci sa fie la fel?

  • nu vorbim de cheile de la cine stie ce camaruta cu borcane si panze de paianjen, sau iatac minor cu ferestra la curtea din spate, ci chiar de cheile castelului….

  • Poate ca nu sunt cheile castelului, dar cu siguranta sunt chei de la camere foarte importante. Este doar o chestiune de timp pana vor gasi si cheile castelului, cu sau fara voia voastra.

 2. fuji domle d-aci,cum s-ajunga femela sa ne conduca?ce-ai scris maestre aci e din perspectiva barbatului manipulat si cu creierii terci tocmai din cauza consoartei de langa.auzi,”gandire orientata spre compasiune,frumos,suflet”,da unde memeseu matale ai vazut asa ceva la o femeie?femeia e cea mai rapace,invidioasa,vicleana,agresiva fiinta de pe terra.daca vezi din perspectiva unui demiurg lucrurile nu-ti tre mult sa-ti dai seama ca marea majoritate a catastrofelor de orice fel au avut mai mult sau mai putin explicit la baza o femeie.si sa nu uitam un lucru esntial:IPOCRIZIA EXTREMA e haina pe care o imbraca dracul numit femeie.deci pufoseniile,fetii-frumosi,curcubeele si fluturasii de care vb matale se cheama IPOCRIZIE.chiar si dragalaseniile alea carora nu le prea putem face fata,ochii aia cu irisii dilatati privind pisiceste la tine,si toata gestica pernicioasa,da, sunt toate IPOCRIZIE.

  Reply
 3. O omenire atat de imbecila ca cea actuala ISI MERITA SOARTA ! Adica noi nici nu stim cu adevarat de unde provenim si ce-i cu noi aici, dar ne luam gatul unu altuia pentru niste HARTII denumite bani..

  Nu suntem cea mai penibila specie din Univers ?! Ba da..

  Reply

Leave a Comment.