Cadoul perfect pentru prietenul tău – prima carte de beretristică din lume

Povestiri de sub papuc” se poate comanda aici.

Gemeni – o zodie extraordinară ce dă lumii femei frumoase, înţelegătoare şi deştepte, la distanţă de ani lumină faţă de scorpiile produse de celelalte unsprezece zodii. Nevastă-mea e Gemeni şi ştie să citească;

Punctul G – mit inventat de-al naibii, numai ca să aibă bărbaţii ce orbecăi pe întuneric. Şi dacă ar exista pe bune tot ar fi tot imposibil de găsit – să încerce ele să găsească un fir de nisip într-o găleată. Legate la ochi. Cu apă în găleată. Cu pulsul la două sute şi o erecţie cât coada de la lopată;

Poşetuţă – ditamai tolba de cinci kilograme pe care ea o poartă cu o lejeritate herculeană, de care nu ai crede-o în stare când îţi spune pisicoasă:

”Tati, nu mă ajuţi cu pâinea asta, că îmi rupe mâinile”

În respectivul sac fără fund se găsesc o sumedenie de dispozitive de neînţeles pentru noi, dar deosebit de utile pentru ele, medicamente pentru toate bolile pământului, oglindă de belit ochii în ea când deschizi din întâmplare sacul, gloss de buze, agendă goală, zece perechi de chei, inclusiv de la casa bunicii care s-a dărâmat în ′79 fiecare cu două brelocuri, multe pixe în caz că odată şi odată are chef de scris în agenda goală, portofele, telefoane, cremă de mâini de zi şi de noapte, cremă de picioare de zi şi de noapte, cremă de corp de zi şi de noapte, o pereche de chiloţi de schimb, două sutiene pentru urgenţe, mini-trusă completă de machiaj, parfum, apă de toaletă şi deodorant, şerveţele umede şi uscate, colecţia de pişpirici primiţi de la colegele de serviciu, o pisică mică şi un clopoţel argintiu ca să aibă pisica mică cu ce se juca.

Lactaţie – cruntă ironie a sorţii, tocmai ţi s-a îndeplinit visul şi sânii nevestei s-au mărit spectaculos peste noapte dar vezi tu… nu-s pentru tine.

Limbă – cel mai muncit organ al femeii, dacă e sa înţelegem dimensiunile efortului pe care limba unei femei îl susţine, putem încerca să mutăm Marea Neagră la Vaslui. Cu linguriţa. Într-un singur picior. Cu spatele;

Bot – botul nu este o parte anatomică, ci o stare a existenţei feminine. Începe cu o uşoară încruntare de sprâncene, continuă cu o lucire lacrimogenă a ochilor şi se finalizează cu un plonjon adânc al buzelor spre bărbie, moment în care ştii că începe iadul. Porcule!

Bucătărie – loc unde femeia modernă îşi bea liniştită cafeaua.

Cinci minute – interval de timp între una şi trei ore folosit la aranjarea părului, pensarea sprâncenelor, datul cu rimel, creionarea buzelor rujate, aranjatul în oglindă şi expresie folosită cu predilecţie de ea când tu te grăbeşti la o întâlnire cu oră fixă, pe care ai fost destul de tăntălău să o divulgi.

Oglindă – dispozitiv de belit ochii în el, care reflectă gingăşia şi frumuseţea ei şi dacă nu o reflectă e vai şi amar de fundu‘ tău, că îi scoţi păr alb în cap cu stilul tău de măgar, şi o îmbătrâneşti într-un an cât alţii-n zece. Porcule!

Anotimp – pentru noi anul are patru anotimpuri, anul ăsta, anul trecut şi anul viitor, tot patru, aceleaşi.

Pentru ele anotimpurile sunt mai complicate, ba mai mult, diferite de la an la an şi asta pentru că dacă la noi anotimpul are legătură cu vremea de afară la ele anotimpurile au legătură cu ţoalele din dulap.

“Uite ce s-a răcit, îmi trebuie cizmuliţe de iarnă”

“Păi alea scumpe de iarna trecută ce au?”

Moment în care îţi vei lua o privire atât de înveninată încât niciodată, dar niciodată nu îţi va mai trece prin cap că iarna trecută ar putea fi la fel cu cea prezentă. Şi, de parcă doar privirea nu ar fi de-ajuns, urmează o doză cumplită de “nici atât nu merit?”

Rumegător – soţul nevestei aflate la dietă.

Răzvrătire – atunci când bărbatul spune clar şi răspicat că face exact ce-i zice nevasta, nu pentru că aşa spune ea, ci pentru că aşa vrea el.

 

Povestiri de sub papuc se poate comanda aici.

Povestirea ”La cină” parte din seria viața de bărbat neînsurat e ca mâncarea fără sare a cărții poate fi citită aici.

 

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

Leave a Comment.