Dictatura sanitară vs cea criminală în mintea șoșocianului de serviciu

razboi dictatura

Ni s-a spus să purtăm o cârpă pe gură, să facem o injecție la șase luni și să nu ne aglomerăm ca vitele unde nu e neapărat necesar ca să moară cât mai puțini dintre noi.

Ați sărit în sus, ăștia care au purtat toată copilăria fular în șapte straturi și vă îmbrobodiți copiii ca pe mumiile egiptene să nu-i tragă curentu, că va taie oxigenu pânza aia folosită de zeci de ani de milioane de medici în operații. Lor nu le taie, numa la creiere mari consumatoare ca ale voastre se întâmplă.

Ați sărit în sus, toți ăștia vaccinați pe vremea lu Ceașcă cu vaccinuri stocate cum se nimerea și făcute cu un singur ac pe toată clasa, că nu știți ce e-n el, că e experimental, că vă cresc solzi pe coadă și vă usucă ouăle nepoților. Nu v-ați gândit o clipă – bre, e nou, dar s-au vaccinat câteva sute de milioane, asta înseamnă mai multe date decât au medicamentele aprobate după zece ani de testări. Nici la – dacă pe o parte ragem că nu știm ce face, de unde aceleași vite care spun asta știu că o să le crească solzi pe urechi și dau sterilitate peste 3 generații? – nu v-ați gândit.

V-ați repezit să vă scoateți hârtii false, să cereți certificate de la ăia pe care-i înjurați, să dați banii ca să vă facă injecții la chiuvetă când vaccinul era gratis(asta în timp ce vă dădeați coate cu cât de fraieri sunt ceilalți), să strigați cum e cu constituția și drepturile voastre de a intra la mall/club/păcănele când voi nu știți să faceți diferența între privat/public, drept/dorință și alte chestii la fel de elementare.

Toate astea le-ați făcut urlând DICTATURĂ în sus și-n jos și pozând în victime la fel de năpăstuite ca evreii din lagărele naziste. Până acolo v-a dus lipsa de cap și de obraz. Vi s-a spus că repetați fără niciun fel de argument propaganda rusească, doar pentru că vă convine mai mult să credeți idioțeniile alea decât să înțelegeți că pentru un an doi, ca să-i protejăm pe cei mai vulnerabili dintre noi, trebuie să facem niște sacrificii minore. Da, minore, să-mi fac o injecție la juma de an și să port o cârpă de cinci ori mai subțire decât un fular sau o cagulă de ski nici n-ar trebui numit sacrificiu.

Ați zis – cum adică propagandă rusească? Ce, dacă credem fix ideile textelor puse pe sputnik, care e portal oficial de propagandă rusească, nu înseamnă neapărat că le luăm de-acolo sau că idolii noștri le iau de-acolo. Nu, e coincidență, doar gândim la fel.

Bun. O țară mare și puternică atacă o țară mică și slabă – exact genul de nedreptate de care ne-am plâns toată istoria noastră și cam e scuza noastră pentru toate mizeriile pe care le facem azi. Ce fac idolii anti-vacciniștilor și marea masă a lor? Ăștia care se dau cei mai patrioți și mai luptători împotriva marii oculte mondiale criminale… în loc să fie foc și pară la adresa marii puteri care intră cu tancurile în altă țară după cum are chef, ce să vezi? Cum naiba, ce potrivire, iar s-au gândit fix la fel ca-n propaganda rusă.

Șoșoacă spune că nu-i niciun război în Ucraina, preluând un articol de propagandă delirantă și spunând că uite, pe camere nu se vede nimic, e liniște. Zic delirantă pentru că nici măcar ziarele rusești(cărora li s-a interzis să folosească cuvintele care să sugereze agresiune)nu neagă conflictul.

Eu acu vreau să-mi întreb sucevenii mei antivacciniști(când zic antivaccinist eu nu mă refer la omul care nu s-a vaccinat, ci la cel care răspândește idioțeniile alea fără limită, înjură și scuipă ură spre medicină, știință și orice om care crede în ele) următoarele chestii:

Când tu ai auzit toată noaptea avioane de luptă survolând granițele, când punctele de frontieră sunt sufocate de fuga ucrainenilor și deja îi vezi la tine în oraș, cum îți pică s-o auzi pe Șoșoacă că astea-s minciuni? Tu mai ieri înjurai oamenii când spuneau că le-a murit părinți, soți, prieteni de covid și îi acuzai că au luat bani ca să declare asta, că așa ți-a zis ție Șoșoacă că virusul nu există – ia gândește-te un pic, s-ar putea să fi scuipat pe durerea sinceră a unor oameni pentru o mincinoasă de cea mai joasă speță?

Când tu începi cu Rusia a avut odată pământ acolo, deci na, vrea să-l ia înapoi, care-i baiu… zi și mie, de la obraz, dacă vor austriecii să se alieze cu ungurii și să ia Transilvania e ok, că și ei la un moment dat au avut-o? Dar turcii să vrea pașalâcurile, da italienii, bre, că tot credeți c-au învățat latina de la noi, dacă vor să ne întoarcem la anii 100 și-un pic când aveau toată Dacia? Da, omule, dacă tu crezi că e ok să iei un an din istorie care-ți convine ție și invadezi altă țară ca să refaci situația, înseamnă că e ok ca și altul să facă asta.

Când tu spui că ucrainenii privesc de sus românii de acolo și nu le dau destule drepturi și de asta nu-i bine să ținem cu Ucraina, tu gândești măcar o secundă? Ia repetă cu voce tare: pentru că nu le dă drepturi pline românilor din țara aia, eu țin cu cei care intră cu tancurile peste… și românii de-acolo. Ții mult tare la drepturile românilor de-acolo, mai puțin la dreptul de-a nu fi uciși de armata statului de lângă.

Regulile sanitare în pandemie sunt dictatură, dar când un președinte își ucide adversarii politici, bagă la închisoare pe toți cei care nu-s de-acord cu el și invadează altă țară, condamnând la moarte mii de tineri și de-ai lui și de-ai vecinilor, atunci e ok, uite că are motive… Sunteți atât de lipsiți de discernământ și de omenie încât mi-e greu să vă consider din aceeași specie.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

8 Comments

 1. Și dacă ni se pare complicat tot ce ai explicat, cum ne putem simplifica viața, noi, oamenii simpli?
  În regulă, se joacă în jurul mesei strategii, ocultele, Putin, Biden, Xi PingPing ala, poate si Zelinski are cuțitașul scos la masa pistolarilor. Se fac mișmașuri și uneltiri între ei, greii, și cădem victime noi, ușorii. Mkey… și ce facem noi în cazul ăsta?
  Dacă nu suntem complet decerebrați, lăsăm dracului jocul din jurul mesei la care oricum nu suntem invitați și care va fi cândva consemnat în paginile istoriei. Treaba lor, a istoricilor.
  Treaba noastră de om simplu: Să fraternizăm cu restul oamenilor simpli, chit că sunt ucraineni acum, și poate vor fi ruși peste câteva luni, câțiva ani. Sau belorusi, moldoveni, letonieni.
  Războaiele pot fi regizate; ocuuuulteleee, satanistii, baidanistii, whatervăriștii, păpușarii planetei care își regizează propriile fillme.
  Dar femeile cu copii în brațe care tremură acum la Siret și Isaccea sigur nu au prins rol în film. Sunt pe bune! La fel și bătrânii, la fel și bărbații care au rămas să moară în Harkov uitându-se în ultimele clipe de viață la copilul care tremură în drum spre România.
  Războiul, dansul din jurul mesei, contextul euro-planetaro-galactic sunt doar refugii pentru micimea noastră sufletească, atunci când ne întoarcem privirea de la năpasta omului simplu. Perfect de simplu ca noi, chit ca hazardul l-a născut în Kiev.
  Pentru mine asta este dovada irevocabilă a nemerniciei: Abandonarea omului simplu, a civilului, pe motive geostrategice deprinse de la șoșoacele patriotarde.

  Rezum: Cine găsește justificare în ce au făcut, fac și vor face rușii în Ucraina pentru mine sunt ființe decerebrate sau dezumanizate. Bine că nu vor ajunge vreodată la judecata mea, dar sper că vor ajunge la judecata altuia mai al dracului.

  Reply
 2. Putin si elita intelectual-imperialista rusa, consideră Ucraina un copil fugar si rătăcit, care nu s-a lăsat nicicum convins si acum trebuie obligat cu orice mijloc, să se întoarcă acasă.
  După binecunoscuta zicala, “eu te-am făcut, eu te omor” au pornit într-o acțiune de educație corectivă, prin violență.

  După ce și-a dobândit independența, Ucraina a sabotat orice plan al Rusiei, de consolidare a Uniunii Slave, marele vis al Rusiei postsovietice, respingând cu vehemență influența Rusiei. Mica Rusie și-a dorit să se emancipeze de părinții posesivi si sa meargă pe un drum propriu, alăturandu-se Europei de care aparține geografic și cochetand cu Nato ca alianța militară. Aceasta orientare politică antiparinteasca, a renăscut gruparea naționalistă ucraineană, de data aceasta nu împotriva polonezilor și românilor, ci împotriva Rusiei. Discrimarea rușilor în Ucraina a fost si este una reala.
  În mod cert, istoria ucraineana si evenimentele din trecutul recent al Ucrainei, nu pot inlatura complet imaginea nazistă pe care Putin o are asupra Ucrainei. 
  In ochii lui Putin Ucraina trebuie eliberată de conducerea nazistă, potrivnică Rusiei. Putin nu poate sau nu vrea să înțeleagă că o mare parte din Ucraineni nu își mai doresc sa trăiască în casa parinteasca. Si in mod cert, Putin nu poate ceda Ucraina în mâinile dușmanilor lui.  
  Putin a avertizat de nenumarate ori ca nu va accepta o Ucraina aliată cu Nato, pentru ca asta ar insemna ca propriul copil sa-i devina dușman. A avertizat că vor fi consecințe militare, daca Ucraina va fi primită în Europa și Nato.
  Ignorarea susținută și flagrantă a unui lider politic ahtiat de putere și de recunoaștere, de genul lui Putin, poate duce la izbucnirea unui conflict armat. Se știa acest lucru.
  Si istoria ne-a arătato. Nu am invatat nimic. Am sperat ca un nebun cu spume la gura, să se resemneze și sa-si accepte înfrângerea, ca un gentleman.
  Asta este politica externă americana tipică, care intotdeauna se termina cu un conflict armat.

  Lăsând la o parte vina marilor puteri vestice si a alianței Nato, care pana la urma au provocat prin comportamentul lor un război inutil, ignorând complet un dezaxat cu acces la arme nucleare, nu pot sa nu remarc fascismul autentic a lui Putin. 

  Daca ucrainienii sunt naționaliști, atunci cu siguranta Putin si Federatia rusa este fascistă. 
  Ca sa înțelegeti ce vreau sa spun, cititi articolul despre fascism pe Wikipedia. 
  Parca nu exista o descriere mai precisă pentru a caracteriza Rusia lui Putin: 

  “Fasciștii cred că o națiune presupune o conducere puternică, o singură identitate colectivă și capacitatea de a comite violențe și război, cu scopul de a menține națiunea puternică. Guvernele fasciste interzic și suprimă opoziția față de stat.”

  “Fasciștii sprijină violența, războiul și  militarismul, ca furnizor de transformare pozitivă în societate, de aducerea unui nou spirit, educație, insuflarea unei dorințe de a domina în caracterul oamenilor și crearea de camaraderie națională prin intermediul serviciului militar.
  Fasciștii văd violența și războiul ca acțiuni care creează regenerare, spirit și vitalitate națională…”

  Ca sa rezum, după părerea mea, avem un război între părinți posesivi si sufocant de fascisti si copii neascultarori si arogant de nazisti, facilitat de părinți adoptivi infatuati, pseudomoralisti, decadent de liberali si periculos de superficiali.

  Din pacate, asa cum zice Dani, cei care suferă sunt intotdeauna cei slabi, indiferent din ce tabara fac parte. 

  China este in acest moment, singura mare putere, care aparent a invatat din istoria omenirii. Ei sunt singurii care au înțeles că un război nu se câștigă, ci provoacă doar pierderi. Nu ca i-ar pasa de oamenii simpli a lui Dani, ci pentru că nu sunt dispusi sa-si transforme adversarii politici in dușmani de razboi.

  China a invatat ca doar in timp de pace poate pastra controlul asupra propriei națiuni și dobândi puterea pe plan internațional. 

  Eu zic sa ne învățăm copiii limba chineză. Asta e viitorul. 

  Reply
  • De acord cu tot ce-ai spus, cu excepția meritului total al gândirii clasei politice chineze pentru poziția în care se află; dacă nu primeau economia lumii pe tavă în goana vestului după profit/micșorarea costurilor de producție, modelul lor politic ar fi dus la un stat la fel de șubred ca orice altul unde loialitatea față de partid contează mai mult decât competența și performanța individului.

  • Meritul clasei politice chineze este ca nu sunt fascisiti, nici nazisti. Ei au gandirea flexibila (de influenta taoista), orientata pe valori in continua schimbare. Unul dintre principiile taoiste este: “Când vezi un om vrednic, străduiește-te să îl imiți. Când vezi pe cineva nedemn, examinează-te pe tine însuți!” La noi, principiul acesta este practicat asa: “cand vezi un om vrednic, incearca sa-i iei locul. Cand vezi pe cineva nedemn, da-i in cap!”
   Prin urmare, chinezii au capacitatea de a se adapta rapid si de a-si actualiza propria ideologie din mers. Pentru chinezi, comunismul poate coexista cu capitalismul. Ei au preluat ceea ce gandeau ca este bun de la alte sisteme si le-au implementat in propriul sistem.
   Cand spun ca au invatat din istoria omenirii, ma refer la faptul ca chinezii au priceput ca razboaiele cu vecinii reprezinta o fundatura in politica externa a unei tari. Marile puteri de origine crestina inca practica metoda veche de intimidare si inlfuenta politica, in incercarea lor de a dobandi putere si influenta mondiala, amenintand in cu razboiul, ca ultima ratio. Asa a facut si Rusia acum cu Ucraina. Asa au facut americanii, de la al doilea razboi mondial incoace.
   Americanii si rusii se aseamana foarte mult, doar ca au sisteme politice diferite. Ei au aceleasi strategii geopolitice invechite, prin intermediul carora au reusit sa devina puteri mondiale in trecut si incearca si in ziua de astazi sa conduca lumea. Spre deosebire de SUA si Rusia, China este o tara ca a reusit sa treaca la nivelul urmator. Ei aplica in interior un sistem politic de tip neocomunist, de tip dictatorial, cu un singur partid puternic, cu o singura voce unitara a poporului, dar care este deschisa si orientata pe consum, dupa sistemul economic global. China este o dictatura in interior si in politica externa o tara care stie sa exploateze la maxim slabiciunile marilor democratiil vestice, care, datorita pluralismului haotic si liberalismului decadent, isi pierd coerenta si identitatea politica in plan extern. Tarile vestice nu mai sunt conduse de politicieni, ci de grupuri de interes cu putere financiara mare, care finanteaza clasa politica.
   Ce a reusit Putin cu razboiul sau sa faca acum, este sa uneasca marile puteri democratice intr-un front comun impotriva actionarismului militar al Rusiei. Rezultatul din pacate nu va fi unul bun. Daca Rusia nu cedeaza, si nu vad sa o faca si Ucraina nu capituleaza si la fel nu vad sa se intample asa ceva si daca sanctiunile impotriva Rusiei nu vor fi eficiente in timp util si deasemenea nu cred ca rusii vor iesi in strada si vor inlatura guvernul Putin, tarile vestice (Nato) se vor implica si militar impotriva Rusiei. Ca ultima ratio si sub presiunea opiniei publice tot mai sensibilizate de atrocitatiile razboiului.
   Pericolul este unul real, ca din aceasta confruntare intre Rusia si Ucraina, sa rezulte un nou razboi mondial in Europa.
   Singura mare putere care poate media in acest moment este China.
   Pentru asta trebuie sa-si mentina discursul neutru in plan exterior, chiar daca in interior, propaganda de stat, este pro-rusa.

 3. Ce ne facem fratilor ca au aunntat la tv ca s-a sfarsit plandemia si nu mai omor omu daca nu port scutecul pe gura? Drama totala. Si nici daca nu mai sunt vaccinat nu mai omor bunicul si nu intrerup lantul transmisiei. Aoleu si vai de mine. La ora 24 pe 9 martie s-a terminat plandemia. Ce ne facem? Pe cine ne mai suparam? Pe cine mai injuram? Dar sigur ca vajnicii apratori ai arahatului ca niste oameni responsabili facem si a patra doza si purtam carpa pe fata cu vitalitate de vita si la 35 de grade singuri prin padure.

  Reply
  • Păi voi aveți de înjurat, coane, cu spume și atacuri de isterie și crize că nu puteți intra la mall și scrie în constituție… nu oile ca mine care au considerat că nu e cine știe ce lucru să-mi iau un ac în mână și să port din când în când o cârpă pe bot ca să-i feresc pe ăia mai vulnerabili sau mai proști de ce-aș putea strănuta pe ei.

   PS – când v-aud cu ”s-a terminat pandemia” de parcă renunțatul la măsurile restrictive – prin definiție ceva temporar, cu orizont de așteptare de 2-3 ani până trece mult popor prin boală sau se vaccinează – ar însemna că aberațiile voastre au fost corecte, nu am nevoie de altă demonstrație de ignoranță.

 4. Doar o corectie: am scirs s-a terminat cu pLandemia, nu pandemia. Doar o curiozitate intre ‘cunoscuti’ mai porti carpa pe fata acum ca nu e obligatoriu?

  Reply
  • Am invatat ceva de la asiatici: port mascuta daca am simptome de infectie respiratorie. De ce sa dau viroza mai departe??? E chestie de educatie, doar atat. Nu trebuie sa iti spuna numeni sa ai bun-simt…

Leave a Comment.