Vikingul

De câteva zile are curte. Curte bucovineană, acoperită cu zăpadă adusă de crivăț peste vârfuri de piatră și sloiuri de gheață născute din ger năprasnic și apă de izvor.

De câteva zile temperatura plonjează seara sub -15 grade și o ține așa până hăăăăt spre dimineață.

De câteva zile bărbatul iese în tricou pe-afară, cu treburi mărunte, chit că mângâie soarele cărare sau că îngheață luna pe cer.

De câteva zile și-aduce aminte cum ieșea tânăr de sub duș și urca pe munte cu prietenii în mijlocul iernii, de i se prindea chica în sloiuri ca dreadurile de jamaican. Și cum pescuia pâraiele în ianuarie, după boiștean de-un deget și clean de două, ajungând de multe ori s-și frigă tălpile goale pe malurile înghețate și-n apa vâscoasă de frig.

De câteva zile îl ceartă nevasta, să-și pună ceva pe el înainte de ieșirea din bordei, dar lui în urechi îi cântă ”uite, dom’le, ce bărbat, viking curat nu alta”.

Nu de câteva zile, ci doar de ieri, monumentul de masculinitate aprigă stă la pat, cu mucii fâlfâindu-i furioși în nări, cu gâtul roșu ca fierul încins pentru călire și o tuse zdravănă de zguduie pereții, printre hohotele căreia abia abia mai reușește să ceara niște ceiuț de pin și-o linguriță din miere de aia bună bună.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

4 Comments

Leave a Comment.