Un rezultat corect

dani elvetia

Singurul meu pariu de până acum. Am aşteptat ceva sigur şi nu puteam rata asemenea ocazie. De ce egal?

Elveţienii sunt mai buni ca noi, dar nu vorbim despre o diferenţă decisivă. Elveţienii s-au mulţumit cu egalul; sunt aproape calificaţi, având şanse să câştige grupa.
Românii s-au mulţumit cu egalul; suntem aproape eliminaţi, dar totuşi mai există împământenita speranţă care-şi dă duhul în finalul ultimului meci.

Un amănunt pe care nu aş fi pariat vreodată – Bogdan Stancu este golgheterul campionatului, la egalitate cu Dumitru Puiet.

Spuneam AICI că România este echipa care pasează cel mai puţin şi cel mai prost dintre toţi europenii participanţi.
Speram atunci să fim detronaţi din fruntea celor mai proşti pasatori de alţi ciobănaşi rătăciţi pe la Euro (Irlanda de Nord sau Ungaria). N-a fost aşa, Ungaria demonstrând un fotbal calitativ, mult peste aşteptări.

Tot noi am fost ăia care au ridicat ştacheta pasatorilor încălţaţi invers. Da, ne-am autodepăşit. De la 199 de pase reuşite în meciul cu Franţa, am ajuns la 180. Două pase într-un minut – Fabulos sau ce?
Ca o comparaţie, echipele cu adevărat tehnice, nu brazilienii Carpaţilor, au o medie de 6 pase reuşite într-un minut.

PS: De apreciat efortul lucrătorilor Pro Tv şi calitatea HD. Dar am scăpa de nişte vagoane pline cu penibil, dacă s-ar abţine de la orice fel de comentarii. Înainte, în timpul şi după meci. Să faci “emisiuni sportive” şi “analize fotbalistice” cu toţi ţopârlanii şi toate lăptăresele care au văzut ultimul meci cap-coadă în 1994, e prea mult.
Indiferent de specificul telespectatorilor, este prea mult.

Să nu ai habar de vreun jucător elveţian sau albanez şi totuşi să insişti în aberaţia “Noi suntem mai tehnici, noi blablabla. De ce nu atacăm? De ce?”
Mult prea mult.

PPS: Islandezii au 135 de pase în egalul cu Portugalia. Dar ăştia nu se pun la socoteală. Au învăţat jocul cu mingea de la foci.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

 1. Din fericire nu m-am uitat pana acum la niciun meci pe Pro TV. Vade toate meciurile la posturile de stat ARD si ZDF. Oala de satelit pe Astra, thats it. Nu conteaza daca nu stii germana.
  Esti mai castigat decat cu comentariile la PRO TV.

  Reply
  • Am zis să încerc Dolce. Anglia – Wales, egalează Vardy după o pasă de la adversar. Mingea vine evident de la galez, toată lumea vede.
   Comentatorul Dolce: “Nu se poate aşa ceva! Un offside kilometric. Kilometric! La noi în România, acest asistent ar fi fost exclus din arbitraj!”

   Zece minute mai târziu, acelaşi comentator Dolce: “Mda… se pare că am greşit la faza golului. Mingea pare să vină de la un adversar, deci nu este offside. Arbitrul asistent este foarte bun.”

Leave a Comment.