Un Bookfest reuşit

Îmi place Bookfestul. Îmi place pentru că este aglomerat, spoit, vulgar, zgomotos, murdar. Are toţi alergenii care îmi fac pielea să fiarbă de urticarie. Şi sunt dependent de ei; îi consum în masochismul cronic, în slăbiciunea fizică, în micimea sufletească.

Îmi place turma de ultramodernişti scuipaţi din pixelii iphonelor direct pe treptele Romexpo. Acolo unde şi-au ridicat aşezământ din rucsacuri brânzite, borcane cu zacuscă şi cutii de margarină. Sunt tinerii stăpâni de paraclis, care recită din sfânta carte “I don’t give a fuck!”
Nici cu spatula nu-i mai dezlipeşti de pe scări. Acolo şi-au slobozit rădăcinile: să pătrundă, să curgă, să sugă.

Îmi place şi bocetul elogios al vechii gărzi – amanţii rataţi ai senescenței. Drogaţi cu o malahie perpetuă, bătrâneii aştia au naufragiat pe insula alienării absolute. În sărbezimea lor, sunt veșnici. Nici moartea nu-i mai poate fu**.

Am ascultat zilele astea prea mulţi “titani”, “piloni”, “coloşi”, părinţi de “capodopere internaţionale” şi consumatori de “milioane de cărţi!” care ţineau discursuri bâlbâite, sacadate, cu acelaşi vocabular de lemn putred, limitat undeva sub 500 de cuvinte.
Prea mulţi! Dar recunosc: Îmi plac.

Îmi plac delfiniţele care ne mozolesc mesele cu îngheţată, ciocolată şi alte dulcegării. Îmi plac veteranii care negociază gratuitatea berii. Şi tinereii care ne lasă copiii în grijă, cât timp se încură voioşi întru desăvârşirea erudiției.

Şi, cel mai mult, îmi place Calendarul Ortodox, puntea ce-l uneşte pe Arsenie cu Erotica 2016.

13388910_1288615374500502_763922521_o

Ne-a vizitat şi Adelu… Declar Bookfest 2016 un eveniment reuşit şi desăvârșit.

20160604_151653

Acum, fără nici o urmă de ironie, a fost bine.

Jpeg

Bine de tot.

Jpeg

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

 1. Sincer, chiar a fost o editie misto (nu numai pentru ca Datagroup a avut ditamai standul), dar au fost de toate, de la lansari decente la lansari cu “antecedente”, de la reduceri substantiale (marca unui alt targ, in general) pana la carti noi care chiar meritau luate la rasfoit. La asta s-a adaugat si un spatiu bine utilizat, parca pentru prima data.

  Reply
 2. Si fără ultima zi, ediția a fost deja minunată. Datagroup a făcut sensibil pasul către editură medie spre mare ca expunere (stand de referință, după opinia unanimă a vizitatorilor), lansări personalizate si de neuitat pentru cei implicați, intuiția pieței (vânzări cam ca și anul trecut, dar cantitate cel puțin dublă de exemplare, datorită reducerilor anticipate și dovedite ca oportune de Hary), pasul de la întrebarea “cine sunteți” din 2015 la “ce ați mai făcut de anul trecut” din partea criticilor si editorilor, pe care nu a trebuit să îi mai tragem de mânecă: au venit singuri! Dacă păstrăm strocul aparițiilor și calitatea premium ce ne definește, în 2-3 ani vom fi o prezență majoră și de neocolit în peisajul cultural de la noi. Pe scurt, m-am simțit grozav și am fost extrem de mândru de familia noastră editorială ce crește și nu obosește! Mulțumesc din suflet tuturor.

  Reply
 3. ”Dracula’s Kitchen primele taine – Stoc epuizat.”
  Bine c-am cumparat-o de joi…la Terapia ati epuizat stocul?:)))

  Reply
 4. romexpo are iesire la mare???
  Il vad pe CTP in rol de scafandru 007 proaspat iesit din apa si pe Dani in rol de personaj negativ prins de o aripa:)))
  Cum s-a prezentat, my name is P, CTP?:)))

  Reply

Leave a Comment.