Umor rusesc

strike1Aş spune zâmbitor că este gluma zilei, dacă nu ar veni din partea unui Hannibal Lecter rusofon. Şi el zâmbeşte, din spatele gratiilor ornamentale; nu ştii dacă în acel moment eşti un partener de şuetă sau următorul prânz.
Gluma (sau nu) sună cam aşa: Procurorul general al Rusiei anchetează dacă URSS a recunoscut în mod legal independenţa ţărilor baltice, în 1991. (Sursa)

Rusia anchetează dacă Rusia a făcut o ilegalitate în anul 1991, atunci când le-a zis Estoniei, Lituaniei şi Letoniei “Sunteţi liberi!”
Cred că putem anticipa lejer rezultatul “anchetei” deschise de procurorul general. Doar nu se apucau de treaba asta pentru a reconfirma independenţa balticilor.

Caraghioslâcul acestui furuncul de ipocrizie, politica internaţională, va fi suprem. Rusia va declara oficial că 3 state membre NATO îi aparţin de fapt şi de drept!

Următorul pas? Va veni procurorul general al SUA şi va deschide o anchetă. Să verifice dacă în anul 1945, ţările baltice au fost în mod legal alipite Rusiei.

Din ţarcul ţâncilor, Lituania va urla din rărunchi “Dar staţi un picuţ! Noi, de fapt, suntem polonezi!”
Vor începe şi estonii să smiorcăie, din acelaşi ţarc “Şi noi suntem finlandezi!”
La pupitru, procurorii şefi vor râdeee… Sau nu.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. mda….am auzit si eu gluma….si in timp ce inca imi stergeam lacrimile de ras…am inceput sa caut insule indepartate cu care nu exista accord de extradare…

    Reply

Leave a Comment.