Trecutul e trecut

Dan Alexe bate obrazul, savuros ca de obicei, românilor care nu-și susțin frații lor greci în fața bocancului asupritor vest-european . Cum să nu fii solidar cu elenii când chiar al nostru, unicul și inegalabilul, Mihai Viteazul și-a ars creditorii de vii?

Aș avea și eu de punctat două chestiuni:

1. Trecutul e trecut. Nu am să mă duc acum la scandinavi și-o să le fac scandal că-s ipocriți pentru că au un prgram foarte bun de susținere al copiilor cu dizabilități și nici la orice american alb, că nu e rasist.

Mihai nu a fost nici primul și nici singurul care și-a șters creditorii în loc de datorii iar, în epoca despre care vorbim, asta n-ar intra în top zece atrocități. De asta nu merge să introduci așa ceva în ecuația contemporaneității – se presupune că standardele (de orice fel) sunt ale zilei de azi.

2. Nu e despre bani. Războiul politic și mediatic ce se poartă acum împotriva grecilor nu e nici despre bani și nici despre grecul de rând. Toate cifrele financiare vehiculate , toate săgețile îndreptate spre poporul grec, toate astea încearcă un singur lucru și nu e în niciun caz să lase grecul în curul gol.

Nu e vorba de plata datoriei ci de intenția de a o face. Nu e vorba că se dărâmă Europa dacă nu scot grecii banii ci că se dărâmă Uniunea dacă e tratată cu dispreț de statele membre.

Cum te zborșești la plodul tău alintat care tot cere bani dar, în loc să-și facă un rost, freacă cașcavalul pe păpușele de club și-l ameninți că-i iei mașina, îl dai afară din casă și-l castrezi, mama lui de vagabond – așa se poartă în momentul ăsta părinții UE cu Grecia.

Scopul nu sunt banii ci să responsabilizeze Grecia și nu vorbesc de omul de rând ci de clasa politică actuală. Cu ea se duce tot războiul ăsta otrăvit și, indiferent de planul pe care se joacă, scopul rămâne ori băgarea minților în cap politrucilor ori ruperea lor de populație.

Chiar crede careva că vreun politician de top european s-a mirat că grecii au votat așa și condamnă poporul grec pentru asta? Spanac, europenii nu-s japonezi, iar balcanicii cu atât mai mult. Toate luările astea de poziție și efervescența provocată în rândul europenilor este, dacă tot vorbim de japonezi, un fel de salvare de față.

Voi nu mai spargeți banii în cluburi și vă puneți pe treabă, noi rămânem cu autoritatea neștirbită iar cu banii o lăsam mai moale, după ce trece faza.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.