Soluție pentru criminalii recidiviști

Crimă în Mediaș, autor recidivist, eliberat în urma “recursului compensatoriu”
Partidele de opoziție și presa anti-putere saltă tălpile pe cărbunii incandescenți și urlă “Criminalii!”

Conform datelor oferite de Ministerul Justiției, au fost alte 188 de infracțiuni violente (crime, tâlhării, violuri) săvârșite până în prezent de eliberații prin recurs compensatoriu. Nu a interesat nici pe dracul din mintea lui Neghiniță din cleiul urechii lui Opoziție. Ăia 188 n-au fost filmați, nu-s material de dramă națională. Fie-le groapa adâncă și călduroasă!
Dar acum, cu tehnologiile nepoților Lumiere, parcă merg roase niște procente politice.

Conform datelor oferite de ANP (Asociația Națională a Penitenciarelor), prin intermediul jurnalistei Clarice (n-o știți voi), n-aș insista să mă perpelesc în jurul recursului compensatoriu:

“Date ANP: 14.402 deținuți au beneficiat de prevederile legii recursului compensatoriu, 11.851 au fost liberați condiționat, iar restul de 2.551 au fost eliberați la termen.

În 2014, un număr de 11.392 de persoane au fost liberate condiţionat, în 2015 – 10.920, în 2016 – 9.216, în 2017(recursul compensatoriu a intrat in vigoare în octombrie) – 10.554, iar în 2018 – 8.859.

Numărul persoanelor liberate la termen: 967 în 2014, 890 în 2015, 968 în 2016, 1.787 în 2017 şi 1.692 în 2018.

Cifrele privind cei reveniţi în penitenciar sunt următoarele: 3.598 în 2014, 2.660 în 2015, 1.779 în 2016, 1.366 în 2017 şi 448 în 2018.”
(Sursa: Clarice Dinu)

Cum văd eu soluția pentru criminalii, violatorii și tâlharii recidiviști.
Am îngroșat pentru că nu putem aplica soluții radicale într-un sistem șchiop, recte Justiția Română. Există o șansă, cum s-a mai întâmplat (probabil una la 100 de mii), să fii condamnat pentru crimă, nevinovat. Se poate!

Dar dacă faci niște ani de închisoare pentru crimă, ieși (compensat ori ba) și peste un an intri tot pentru crimă… fie chiar ești un criminal, fie Universul uneltește cu toate forțele împotriva ta: 100 de mii X 100 de mii = Universul te vrea în altă dimensiune.

Soluția ce urmează este moral corectă, dar practic imposibilă, din cauza legislației și a primitivismului în care rătăcește sistemul penitenciar românesc:

Criminalul în serie nu trebuie lăsat în libertate, nu trebuie să consume resurse produse de “cinstitul om al muncii”. Și nu poate fi omorât/torturat ca în Evul Mediu. Sau ca în Statele Unite ale Americii.

Pornind de la vorbele unui filozof răpus de vreme acu’ vreo două milenii (“Filozofia m-a învățat să fac nesilit ce alții fac doar cu frica legii”), am gândit următoarele pachete pentru criminalii în serie.
Nu sunt executați, nu sunt obligați, Ei aleg. Nesiliți, filozofic!

Pachetul Basic: Vei fi izolat de comunitate pentru tot restul vieții. Adică închis și supravegheat. Fondurile pentru întreținerea și supravegherea ta vor fi garantate EXCLUSIV de tine. Vei munci în funcție de potența fizică și calificările intelectuale. Vei beneficia de zile libere, concedii, săli de sport și cultură, modalități de petrecere a timpului liber.

PS: Întotdeauna am avut o problemă cu “pedeapsa capitală”. Genialitatea și psihopatia nu se exclud. Ba din contră! Un violator în serie poate fi inventatorul leacului pentru…
Hai să nu fim americani!
Iar un criminal, specialist în nanotehnologie, nu trebuie să sape șanțuri. Doar dacă ești comunist de la 1950. Ori american de la 2019.

Pachetul Silver: Ai refuzat pachetul Basic, nu vrei să muncești. Sau nu vrei să respecți oricare dintre regulile pachetului Basic. Avem și varianta de lux: Lobotomie cu anestezie.
Vei opta, de bună voie și nesilit, pentru o intervenție chirurgicală costisitoare, în urma căreia vei fi fizic și psihic inofensiv (incapabil de a continua seria infracțiunilor violente).
Pachetul Silver este posibil doar prin girul mai multor persoane care vor acoperi costurile medicale și întreținerea ta pentru restul vieții.

Pachetul Gold: Eutanasia. Evident, la cererea și cu bunăvoia semnatarului. Gratis!

Nu, nu sunt exagerat și nici “out of line” – cum ar zice americanii anului 2019. O exagerare este să lăsăm, în continuare, criminalii recidiviști liberi printre noi. Out of… Autiști suntem cu toții dacă ignorăm problema și fermentăm în bula noastră, convinși că n-are, domne, cum.

Lobotomia este o tehnică chirurgicală reglementată, legală!
Eutanasia este legală în state cu democrații solidificate de-a lungul secolelor.
Munca este brăța…
Prostia definește majoritățile – A spus-o alt filozof, mult mai târziu decât primul.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.