Românisme

steaguri-republica-socialista-romania_35b6d7ece392c8Ce s-au gândit iluminaţii conducători ai Parlamentului cu ocazia vizitei premierului Chinei? Sa scoată steagurile UE din clădire, bineînţeles. S-au strâns toate minţile alese ale neamului şi au rumegat problema, ajungând la întrebarea esenţială „Ce să facem noi ca să fim cât mai umili cu putinţă?” Păi asfaltăm un drum în două zile, placăm marmura de la Palatul Parlamentului cu parchet sintetic şi pitim toate steagurile UE şi NATO. A fost de neam prost ăla care a pus atâta marmură pe jos. Cu parchet sintetic e acum marea fiţă, ştim noi mai bine.

Mă întreb de multe ori cum funcţionează minţile unor semeni. Probabil mulţi dintre ei habar nu au de ce au venit chinezii. „Cineee? Cinejii? Băăă, ăştia sunt din aia comunişti. Ascundeţi steagurile şi luaţi poziţia de drepţi. Cică vor să ne dea 10 miliarde. Moca!” Principalul proiect, care nu se va realiza vreodată, dar există la nivel de discuţie, presupune o cale ferată de mare viteză care să străbată România de la est la vest. Cu siguranţă, cinejii vor prin acest proiect să ne viziteze minunăţiile Ardealului mai uşor. Nu vor deschidere spre UE, noi românii suntem miezul.

“Nu mi se pare normal. Nu vad de ce trebuia sa dispara steagul Uniunii Europene si cred ca este doar o chestiune din asta administrativ gospodareasca.” (Crin Antonescu)

Oricum, staţi liniştiţi, nici cu ăştia nu facem vreo mare afacere. Din cauza noastră, evident. Dacă ne mai vizitează de vreo două ori şi se lămuresc de primitivismul şi amatorismul în care ne zbatem, e treaba rezolvată. De fapt, primitivism şi amatorism nu sunt suficiente pentru a descrie felul nostru de a fi. Există şi o mare doză de slugărnicie, de linguşire libidinoasă, de perversitate, de păcăleală, de şmen, într-un cuvânt, românisme. Asta e descierea cea mai bună: românisme. Astăzi, de Ziua Naţională a României, mi se pare termenul cel mai potrivit.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. Am fost la film astazi, la Majordomul, fara sa ma asigur inainte despre ce este vorba… Mare greseala. Am vazut un film libidinos despre istoria negrilor din statelor unite, povestita din perspectiva unui majordom care a slujit mai mult 20 de ani in white house.
    M-a facut, in aceasta “minunata zi de sarbatoare”, sa-mi fie sila de marele popor american, ca si cum nu mi-ar fi fost indeajuns dezgustul pe care l-am simtit astazi fata de patriotismul ipocrit si pervers afisat de romani astazi…

    Reply

Leave a Comment.