Pumnii mei minte nu are

Mai mulţi şoferi de camion români urmează să fie anchetaţi pentru corecţia aplicată în filmuleţ. Acţiunea a avut loc în apropierea portului Calais, nordul Franţei

Imigranţii altoiţi cu pumnii şi picioarele s-au strecurat (habar nu am cum) în remorcile camioanelor. Nu mi se pare de neînţeles reacţia şoferilor. Găseşti vreo 5 dubioşi, de diferite mirosuri şi culori la tine în camion. Ce faci, îi rogi frumos să coboare şi îi serveşti cu o cafeluţă? Îi informezi ironic că au greşit TGV-ul? Îi rogi să aştepte în camion până sosesc autorităţile portuare?

Mai mult ca sigur şi călătorii clandestini ştiau ce îi aşteaptă. Ne luăm o bătăiţă, ceva asemănător cu încăierarea de după discotecă. Asta este. Un cucui, câteva vânătăi, după care ne vedem de treabă: în principiu, furturi şi tâlhării.

Cum spuneam, înţeleg reacţia şoferilor. Cred chiar că ar fi fost loc de o bătaie mai serioasă. Ce explicaţie ar fi putut să scornească şoferii în cazul unui control? “Nu ştiu, domne. Nu-i cunosc pe cei 5 indivizi din camionul meu. Sunt nevinovat!”

Nu înţeleg totuşi prostia şoferului român care nu participă la corecţie. În schimb, scoate telefonul şi îi filmează pe colegii şoferi, tot români. După care urcă filmul pe net, evident. Dacă tot dai în gropi de prost ce te-ai născut, măcar dă până la capăt.

Indiferent de contextul care a dus la aplicarea pumnului, de legitima apărare, de violarea proprietăţii, de tentativa de furt, indiferent de orice, se va găsi un ipocrit care să afirme: “Aceste acțiuni sunt forme extreme de violență și o încălcare a demnității umane.” În cazul de faţă, prefectul Pas-de-Calais.

– Scuză-mă, imigrant ascuns ca şobolanul printre baxurile cu marfă, care ai fiert în propria urină timp de trei zile. Scuză-mă pentru că ţi-am încălcat demnitatea umană prin acest şut în fund!

Şi acum, dă-mi voie să fiu concediat, să-mi las familia înfometată şi să mă duc la închisoare.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.