Pui la ceaun românesc

O găteală simplă și primordială, fără sosuri de soia și alte încâlceli de astea de te doare capul, ce rumenește puiul întreg și-l lasă fraged pe dinăuntru.

Iei puiul și-l freci bărbătește cu sare și piper și-apoi îl lași la odihnă în timp ce sprijini un ceaun pe foc mic și torni în el untură fără măsură. Când începe să bolborosească, îneci puiul în ea și-l lași acolo până se rumenește.

pui cu mujdei m

Dacă ai pofte din astea nebunești, arunci și niște cartofi tăiați mare pe lângă, pe care-i scoți odată cu puiul. Un ceas două, ține de cât de mare e flacăra și cât de mare e puiul, ia-te după culoare – când e rumen bine, e gata. Arunci peste un mujdei lăsat curgător și mănânci cu mâna goală și cu ruptură din pâine abia scoasă din cuptor.

cartof taranesc cu mujdei m

PS. cam așa arată ce înțeleg eu prin cartof țărănesc și ăsta e motivul pentru care strâmb din nas când prin restaurante cu pretenții mi se aduc sub numele ăsta niște fierturi palide, soră cu tocănița.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

3 Comments

Leave a Comment.