Presa bună și protestatarii cei răi

189Pe final de an, cei de la gandul.info s-au simțit datori să ne prezinte adevărul adevărat despre proteste și protestatari. Datori față de cine? Eh, asta rămâne de văzut.

În urma unor profunde și minuțioase studii jurnalistice, au desăvârșit analiza microscopică, celulară a fenomenului numit Protest. Așadar, Protest conține următoarele elemente:

Hipsterul: Persoana cu studii, dar ruptă de realitate, care nu știe ce vrea și are tot timpul capul în nori. Și, foarte important, „promotorii acestui protest sunt hipsteri sau au tendinţe de hipster.”

Activistul: „Personaje de linia întâi, cei care au ţinut în viaţă acest protest weekend de weekend, cei care s-au preocupat ca mesajele să devină coerente, vizibile şi memorabile, dar şi ca tacticile de gherilă urbană să fie aplicate de masa de manifestanţi.” A se reține „tacticile de gherilă”

Anticapitalistul de multinațională: „Fost sau actual angajat al unei multinaţionale sau companii mari, acest tip de personaj suferă de un conflict lăuntric”… „Extrema acestei tipologii a putut fi observată în Piaţă, cu bannere pe care scria „Jos capitalismul” sau alte mesaje cu iz marxist. O variantă a acestei tipologii este şi marxistul de lume nouă, etichetat de unii de-a dreptul comunist.” Mai pe scurt, comuniști labili psihic, care suferă lăuntric.

Ecologistul: „Această tipologie subsumează toate persoanele care cred, argumentat sau nu, că o exploatare minieră bazată pe cianuri şi o exploatare de gaze naturale bazată pe fracturare hidraulică sunt automat dezastre pentru mediul înconjurător.” Eh, cum dreacu? Când spui „cianuri” și „fracturare hidraulică” te gândești la sănătate pură. Dar mai urmează: „Ei pot fi porecliţi hippioţi moderni sau hippioţi-electro, un hibrid între muzica electronică, dragostea de natură şi ezoterism.” Evident. Ecologiștii sunt niște hippioți ezoterici care fumează iarbă pe muzică electronică.

Picăturile de culoare: Ăia care se bagă în seamă pentru că suferă de vedetism.

Și oligoelementele: Huliganii, Protestatarii de serviciu și, atenție, LEGIONARII de debara (cacofonia le aparține).

Trebuie să citiți integral articolul de pe gândul.info. Este absolut adorabil felul în care junii noi de presă veche încearcă să definească termenul „hipster”.

DSC_3616O fi bine când protestatarii nu mai sunt absolvenți de trei clase vandabili pe o sticlă de ulei? N-o fi.

O fi bine când se cere altceva în afară de pensii și salarii, iar politrucii rămân în criză de minciuni? N-o fi.

O fi bine când ai proteste stradale luni în șir, Europa te trage de urechi, iar tu ești incapabil să rezolvi problema (și în general incapabil)? N-o fi.

Dar o fi bine când presa este falimentară, nu se poate hrăni din trafic/ vânzări/audiențe și atunci prestează tot felul de servicii soioase, scrie la comandă și apelează la tactici de manipulare contra cost? O fi. O fi nu bine, ci excelent!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Tot bine e cand statul are grija de cetatean si il apara cu jandarmii chiar si de propria persoana, ca la Pungesti, cand in buric de Bucuresti batausii statului dizloca maini si picioare, cand cuiva aflat in greva foamei i se refuza amplasarea unui ca e bine si-n frig si ploaie, e tot mai bine. Si cel mai bine o sa fie cand zone intregi or sa ramana fara apa potabila.

    Reply

Leave a Comment.