Pește gătit în Deltă, gastronomie pescărească

Șapte zile am mâncat în Deltă numai și numai pește și niciun fel de mâncare nu s-a repetat nici măcar o singură dată.

mancare 6 maloska fb

Ciorbă de pește cu zeama servită la urmă, storceag de șalău, scrumbie pe grătar, scordolea, malasokă, friptură de crap, snițele de șalău, crochete de pește, sarmale și chiftele din pește și așa mai departe.

mancare 8 crochete fb

Bune toate de să te lingi pe degete și un leac rapid pentru toți cei care (și-s mulți tare, printre care și eu) spun că nu se ating de ciorbe de pește nici să-i plătești.

mancare 7 icre fb

Abia aștept ziua de la sfârșitul lui septembrie când în cinstea terminării Dk-ului voi trage o masă cu prietenii unde să bucătăresc câteva feluri de mâncare descoperite în deltă (pe listă am un storceag de sturion cu zer de oaie, scrumbie și crap pe grătar, șnițele de șalău și, ca să fie și ceva de pe-aici, păstrăv afumat).

mancare 5 fript crap fb

Ai de mine și de mine ce ospăț o să fie…

Vlad B Popa

Scriitor, producator de documentar si pasionat de fotografie. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen

Facebook  

6 Comments

    • lupta cu țânțarii în timpul mesei e tot farmecul, adrenalina înfruntării face totul mai gustos;

      să vezi cum înfulecau băieții după o zi de stat pe apă… ziceai că n-am mai mâncat cu lunile :)))

Leave a Comment.