Oscar 2014 castigatori

Cel mai bun film – 12 Years a Slave. Previzibil, deși un film absolut mediocru tema este clar de Oscar și de multe alte premii și review-uri înălțătoare și podiumuri și așa mai departe.

Cel mai bun actor – Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club). Și ăsta are o temă puternica, SIDA, dar față de câștigătorul categoriei cel mai bun film are roluri foarte puternice și extrem de bine jucate. Premiu deci pe deplin meritat din punctul meu de vedere.

Cea mai bună actriță – Cate Blanchett (Blue Jasmine). Incă nu l-am văzut și nici nu știu dacă o să-l văd deci no comment.

Cel mai bun actor în rol secundar – Jared Leo (Dallas Buyers Club). Vezi mai sus.

Cea mai bună actriță – Lupita Nyong’o (12 years a slave). Zău? ZĂU? Ia una bătaie, e oprimată, opresată, comprimată, violată și nicio clipă nu ți se frânge inima și ia Oscarul? Eroare…pentru mine.

Cel mai bună regie – Gravity (AlfonsoCuaron). Aici nu știu ce să zic, filmul cu aproape doi actori și în rest cosmos reușește să te țină în scaun, să te lipească de protagonistă, să tot ce trebuie. Din punctul ăsta de vedere e regizat superb, pe de altă parte însă nu e mai ușor să ții în frâu doi actori și trei decoruri decât armatele de prin celelalte filme?

Cel mai bun scenariu original – Her (Spike Jonze). De departe. Chiar vroiam să scriu despre film, nu neapărat să-l ridic în stele dar să remarc frumusețea ideii din spatele lui (cum merge o relație amoroasă cu un sistem de operare). Bravos.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

5 Comments

 1. De acord cu toate criticile (am vazut Blue Jasmine, dar am preferat-o pe Merryl pt Oscar pt cea mai buna actrita, dupa cum August:Osage County a fost alegerea mea pt Oscar pt cel mai bun film – chiar daca nu a fost nominalizat), mai putin cu ultima… desi este un film de dragoste, Her m-a plictisit ingrozitor.
  Mi se pare cel putin trist ca a ajuns sa se ia Oscarul pentru regie pentru un film cu 1 actor si jumatate (rolul lui George Clooney are o prea mica intindere, sa fi rol intreg) si filmat in intregime in studio, in fata ecranului verde, apoi editat pe calculator. Nu zic ca ar fi un lucru usor, nu vreau sa bagatelizez munca regizorului care face un asemenea film, dar un Oscar pentru regie dat lui Alfonso Cuaron pentru filmul asta, ma face sa cred ca viitorul apartine filmelor de dragoste dintre oameni si sistemele de operare 🙁

  Reply
  • Mie mi se pare ok alegerea lui Her, pentru ca titlul ala inseamna un singur lucru ca a avut scenariu original si… a avut, nu vad care altul putea sa ii ia fata din punct de vedere al originalitatii povestii.

   Cat despre Gravity,rezerva este indreptatita…

  • Ai dreptate cu Her… Problema e la mine… nu ma pot obisnui sa vad filmele conform categoriilor nominalizate (sa le privesc din punctul de vedere al nominalizarii)

  • Da, daca-l iei per total Her nu e cine stie ce capodopera :)))) – eu recunosc ca l-am vazut fara probleme pana la capat, ba chiar mi-a si placut un pic, dar mai faceam doua chestii pe langa asta si de multe ori urmaream numai sonorul… probabil e prea lent ca sa ma fi uitat numai la el.

  • :)) acum realizez ca am ratat sfarsitul cu desavarsire (ori nu am mai fost atenta deloc, ori l-am inchis inainte).

Leave a Comment.