Oprea, parul din ochi

Când mă uit la ce revoltă furibundă s-a stârnit împotriva lui Oprea, m-apucă râsu-plânsu.

Guvernul, parlamentul și premierul ăsta au schimbat Codul Penal ca să se protejeze. Nu există o încălcare mai gravă a ordinii de drept decât asta, NU EXISTĂ ceva mai mârșav decât să sabotezi justiția schimbând chiar legea de care se folosește.

Acum au refuzat crearea unei agenții care să confiște/execute silit averile corupților – dacă întrebi orice român, ORICE român, care-ar fi primul lucru de dorit în cazul corupților ar răspunde – confiscarea averilor. Practic au zis nu dorinței tuturor românilor.

Și tu sari în sus când un politruc de ăsta folosește aiurea o coloană oficială?

Când orice ambulanță și mașină de poliție folosește sirena ca să nu întârzie la șaormă, tu te miri că o căpușă de asta de vârf își folosește funcția în trafic?

Se dărâmă autostradă aproape nouă, orice construcție de stat costă de 10 ori mai mult, e de 10 ori mai proastă și durează de 100 de ori mai mult decât în vest. Mii și mii de șoferi își freacă mașinile în gropi, zi de zi. Mii și mii de Dorei sapă aiurea prin conducte, prin cabluri și lasă lucrurile așa, fără să fie unul tras de urechi, fără să fie unul pus să plătească pentru distrugere.

Și tu sari în sus abia la a un milion una groapă?

La noi trebuie să moară un om ca să se revolte poporul și asta e partea cu adevărat tristă. Bine măcar că nu am ajuns acolo unde până și o moarte nu ne mai mișcă.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

7 Comments

 1. Nici acum nu a sarit in sus poporul, ci presa face sacandal la comanda politica, incercand sa asmuta prostimea pe Oprea. Poporul oricum nu a percutat, ca e mult prea anetsteziat de griji, frica, loq IQ si ce mai vrei tu.
  Nu, poporul nu a facut scandal si nu a sarit in sus cu ocazia politistului mort in coloana lui Oprea. Nu fac scandal nici cand mor cu zile in spitalele romanesti, nici cand sunt batjocoriti de autoritati, nici cand sunt furati de infractorii de la conducere, nici cand… niciodata !

  Reply
  • Am scris şi într-unul dintre articole. Eu m-aş fi dus cu mare avânt la un protest anti-Oprea în Bucureşti, dacă se făcea pentru motivele corecte. Nenumăratele motive corecte.

   Dar să mă duc la protest şi să urlăm “Oprea criminal” “Oprea face crime, Ponta îl susţine”…mai bine nu. Protestele organizate de Uniţi Salvăm şi Neam Trezit au avut la bază o temă falsă – Aceea că Oprea este vinovat de moartea poliţistului. Cu toată antipatia pentru Oprea, la aşa ceva nu-mi vine să fiu părtaş.

   Probabil ca mine au fost mulţi alţii. Şi un protest pentru motivele corecte ar fi avut un mai mare succes. Poate chiar rezultate concrete.

 2. Dani, putem considera ca cel care a dat ordinul politistului sa iasa pe motocicleta in conditii meteo improprii, a pus viata politistului in pericol. Ok, nu e criminal in mod direct, dar a pus o misiune de rutina (+ ilegala) inaintea vietii unui om, pentru o cauza deloc nobila.

  Daca putem vorbi de un ordin dat ilegal (impotriva normelor de protectie si siguranta a politistilor aflati in misiune) pentru o misiune la fel de ilegala, putem vorbi linistit de omor din culpa.

  Eu ca angajator, daca nu indeplinesc si respect normele de protectie si siguranta a angajatilor mei la locul de munca, si unul cade de la etaj in firma mea, pentru ca balustrada balconului este rupta sau nesigura, raspund penal pentru acest accident de munca. Daca omul moare, fac parnaie pe motiv de omor din culpa.

  La fel ar trebui judecati si superiorii de la MAI, precum si firma care nu a semnalizat groapa corespunzator.

  Reply
  • Firma care a lăsat groapa nesemnalizată clar are o mare parte din vină.
   Nu poate fi vorba de un ordin dat “impotriva normelor de protectie si siguranta a politistilor aflati in misiune”
   Era carosabilul ud sau ce norme s-au încălcat? Se va face o ancheta şi în sensul ăsta. Dar nu cred că ploaia din ziua respectivă va fi considerată un factor de risc incompatibil cu meseria politiştilor pe motocicletă 🙂

  • Dani,
   Normele de protectia muncii prevad ca atunci cand ploua si carosabilul este ud, sa nu se foloseasca motociclete in astfel de misiuni. O masina trebuia sa deschida drumul in astfel de conditii meteo. Cel putin asa am inteles eu ca se pune problema. Daca exista o astfel de regula si masura de protectia muncii la MAI sau nu, nu am cum sa verific.

Leave a Comment.