O veste bună

no-pieAm început ziua cu o veste bună. Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, cazul clinic Andrei, s-a predat la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, pentru a-şi executa pedeapsa de patru ani şi jumătate. Condamnatul a fost achitat pentru infracţiunea de tâlhărie, dar găsit vinovat pentru ultraj şi tentativă de omor calificat.

Cum s-a ajuns aici? Simplu. Era o seară frumoasă de 6 decembrie, anul 2010, când condamnatul Andrei Plăcintă îşi snopea prietena cu pumni şi picioare. Nimic ieşit din comun până aici, dar a urmat asta:

“În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce S.N. (Nicolae Stan, n.r.) încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.
Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta (partea vătămată Nicolae Stan n.r.) sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale”
(rechizitoriu)

Doar atât a făcut fiul doamnei Plăcintă. A strivit în mod intenţionat un om sub roţile maşinii. O nimica toată, toţi copiii mai greşesc, dar Andrei este, de obicei, băiat bun. Asta ne-a explicat timp de aproape trei ani mama şi senatorul Plăcintă. Pentru asta s-au şi scremut trei ani prin toate instanţele. Poate, poate, Doamne-ajută, facem o şpârlă, o şopârlă, punem batista pe ţambal şi cădem la pace.
Ţinând cont de modul în care funcţionează “justiţia” românească şi de influenţa Sorinei Plăcintă, am crezut că fiul psihopat va scăpa. Faptul că a primit totuşi o pedeapsă, chiar şi infimă comparativ cu gravitatea faptei şi pericolul social pe care îl reprezintă, este o gură de aer proaspăt.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

Leave a Comment.