Nesimţire piţurciană

piturca porcAdemenit de milioanele arabior, selecţionerul a dat-o-n piţisme. Vrea să fie “eliberat” de sub jugul naţionalei, fără să plătească pentru contractul reziliat. Dacă se poate. Dacă nu, ne mai ţigănim puţin şi vedem ce iese.
Aşa arată contractul dintre Piţurcă şi FRF:

– Durata contractului 29 iunie 2011 – 30 noiembrie 2016
– Obiectiv: calificarea echipei naţionale la CE 2016
– Salariu de bază brut lunar 10.000 de lei plus indemnizaţie anuală de 400.000 de euro
– Primă sportivă netă 300 de euro pe zi la convocările pentru meciurile disputate în ţară şi 500 de euro pe zi la convocările din deplasare
– Diurnă: 500 de euro
– Rezultate pozitive în amicale: 2.000 de euro (meciuri împotriva locurilor 1-10) şi 1.000 de euro (meciuri cu echipele de sub locul 10)
– Prime de calificare

800.000 de euro pentru CE 2012
500.000 de euro pentru CM 2014
350.000 de euro pentru CE 2016
* Dacă o parte denunţă unilateral contractul, cealaltă este obligată să achite clauza de reziliere plus salariile, indemnizaţiile anuale şi primele pentru perioada rămasă de la reziliere şi pînă la finalul contractului.
(sursa: gsp.ro)

Îmi aduc aminte discuţiile din urmă cu vreo 2 ani. Atunci când toată lumea dorea să plece Piţurcă de la naţională. Şi Piţurcă a zis: “Neooo, eu nu pot să plec, neo? Că avem semnat un contract, neo? Şi dacă sunt concediat, trebuie să primesc milioane, neo?”

Mă, uite că acum nu mai e aşa. Neo. Acum ar vrea piţupoanca să plece fără să achite clauza de 1,4 mil. euro. Eventual să primească şi aplauze la plecare pentru activitatea prestigioasă.

Dar adevărata dovadă de nesimţire mi se pare lejeritatea prin care a uitat de obiectiv. Singurul obiectiv pentru care a primit aproape 2 mil. de euro de la Federaţie, în cei 3 ani de activitate. Deci tu, selecţionerul Piţurcă, eşti angajat în 2011 şi plătit regeşte pentru a califica echipa la campionatul din 2016.

Primeşti bani timp de 3 ani, fără a bifa vreo performanţă, dar şi fără a fi presat de obiectiv. Iar atunci când încep calificările pentru campionatul vizat în contract, vrei să pleci. Mie asta mi se pare înşelătorie. Ai primit banii pentru un serivciu, iar acum nu mai vrei să îl prestezi.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. “Nu mă simt 100% dorit la naţională. Este clar că eu şi staff-ul meu n-am făcut parte din acest grup care a venit la FRF. Dacă aş fi pierdut cu Grecia, cu siguranţă mi-aş fi dorit şi mai mult să rămân”, a declarat Victor Piţurcă. Deci obiectivul lui e sa duca nationala cat mai jos, cu cat pierde mai mult, cu cat vrea mai mult sa nu plece 🙂

    Reply

Leave a Comment.