Mințiți copilul cu Moș Crăciun

Chiar la jumătate de oră după ce terminasem de făcut bradul și cea mică se bucura sărind prin casă, sună telefonul. Și dacă tot povestesc eu cum strigă Ioana că a făcut cel mai frumos brad și sigur-sigur vine Moș Crăciun la el, mi se răspunde cu părerea unui preot despre respectivul moș, proaspăt exprimată pe micul ecran.

Cum ne mințim noi copiii cu această invenție și cum nu e tocmai părintesc asa ceva. Am replicat imediat cu – bine că basmele din biblie o fi toate sută la sută adevărate – și m-am și enervat, nu pe preotul din televizor, ci pe lipsa totală de tact a conversației.

Adică eu îți povestesc bucuros de-mi tremură glasul despre frumusețea unui moment în familie, primul ornat de brad pe care Ioana l-a înțeles cu adevărat, iar tu mă iei cu ducem copilul în minciună.

Până și asta a devenit o problemă de educație. Între atâtea milioane de probleme, de la închiderea în mediul online și pierderea abilităților normale de comunicare socială, la droguri, modele deosebit de proaste venite din media, lipsa jocului fizic, maturizarea mult prea rapidă, asta ne freacă pe noi grija în emisiuni cu popi și telefoane în familie – minciuna lui Moș Crăciun.

Moș Crăciun există atâta timp cât fiică-mea crede în el. Punct.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.