Lucian Mîndruţă a grăit

Veniţi să luaţi lumină!

mandruta bun

A fost un an prolific pentru Lucian Mîndruţă. Început spectaculos de sezon încă din toiul iernii, în ianuarie. Când, la câteva zile după accidentul aviatic din Apuseni, Mîndruţă a grăit. Ne-am fi aşteptat la o părere venită din partea unui specialist în domeniu, o autoritate, un pilot a cărui experienţă de zbor nu se rezumă la agrement pe Zlin, cu soare şi fără vânt. Dar nu. Lumea s-a abţinut, măcar până la finalizarea anchetei. Mai puţin PPL-istul (un fel de şofer de weekend pe scuter) cel viteaz şi atotştiutor. În mintea lui totul era clar şi ne-a dat lumina mai departe. Că doar unu-i Mîndruţă!

A urmat incidentul misterios din martie, cu zborul 370 al companiei Malaysia Airlines. Avionul dispărut fără urmă şi încă de negăsit. S-au lansat ipoteze, teorii conspirative, s-au înfiinţat comitete şi comisii din cei mai renumiţi specialişti ai lumii. Plus luceafărul presei româneşti, acum deja experimentat după ce a rezolvat cazul din Apuseni. Şi din nou ne-a dat lumină. Că doar unu-i Mîndruţă!

Mai ţineţi minte scandalul de la bacalaureatul din vară? Cu eleva din Vâlcea dată afară din examen pentru că a lăsat colegul din faţă să copieze din foile ei. Nu a contat că era străin de caz, avea idee doar de unele fragmente prinse din zbor pe facebook. Nu conta că familia elevei nu contesta eliminarea din examen, ci articolul de regulament la care a fost incorect încadrată fapta. Neo, detalii irelevante. Hai să scriem şi despre asta un editorial şi să dăm lecţii de etică şi viaţă, după care să mai luăm nişte lumină. Că doar unu-i Mîndruţă!

Văd că şi-a format deja un tipar. Să nu treacă anotimp fără să punem un punct mare pe un i de dimensiune variabilă; de la un ditai Boeingul până la o şcolăriţă traumatizată. Nimic nu scapă, rezolvăm tot! Am lămurit-o acum şi cu ruşii.
Mi se pare normal ca omul să exprime păreri. Chiar dacă sunt infinite şi despre orice. Dar peste 6 luni, când o va da în bară şi cu Apocalipsa lui Putin, încetăm şi noi să mai luăm lumină? Mai mult ca sigur, nu. Că doar unu-i Mîndruţă!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

 1. Ai omis faza cu “eutanasiatul” cainilor cand Mandruta ne-a explict la toate iubitoarele de animale ca suntem nefutute, lucru care in sine reprezinta un stigmat social, si ca daca ne-ar fute si pe noi cineva nu ne-ar mai pasa de caini…Adevarul e ca am incercat, dar am esuat lamentabil sa ii explic ca ptr unii oameni in topul valorilor se afla viata, inclusiv a animalelor si ca ptr noi animalele nu au valoarea de folosinta pe care o au in mod traditional la tara. E imposibil sa scoti din capul cuiva care se crede buricul universului ideea ca fiintele din jur au alta valoare decat aceea ca ii sunt lui utile…

  Reply
 2. ce misto suna:
  “Mandruta ne-a explict la toate iubitoarele de animale ca suntem nefutute, lucru care in sine reprezinta un stigmat social, si ca daca ne-ar fute si pe noi cineva nu ne-ar mai pasa de caini…Adevarul e ca am incercat, dar am esuat lamentabil”

  axioma: niciodata nu esuezi lamentabil in incercarile de a te fute

  Reply
  • Hai ca asta e un domeniu in care chiar e greu sa esuezi. De multe ori iti iese si cand nu incerci, daca mai ai si bunavointa…

 3. @Simionovici Daca esti barbat cred ca e cazul sa te simti, ca femeile nefutute e evident ca nu sunt asa din vina lor, ca e unul din foarte putinele lucruri pe care saracele chiar nu le pot face singure. Si pe bune, ca e o plangere pe care o aud tot mai des, ca barbatii nu mai sunt interesati de sex. Deci…asumati-va raspunderea.

  Reply

Leave a Comment.