Los Angeles și visul american

img_2735   L.A. este un oraș căruia nu i se văd marginile, pe care nu poți să-l cuprinzi. De fapt, e mai mult decât un oraș. E un megapolis. Mergi 4 ore cu mașina și tot nu-i dai de capăt. În downtown ai impresia că ești undeva în Ferentari, iar atunci când ajungi în Beverly Hills admiri casele ale căror zerouri cu care sunt cotate la bursă nu le poți număra. Plimbându-te prin oraș, treci de la frica de a-ți ține geanta la vedere, la admirația pe care o ai în fața ultimei colecții de haine de la Prada de pe Rodeo Drive.

L.A. este cu siguranță locul unde contrastele se văd cel mai bine. Fără îndoiala că aici trăiesc cei mai săraci, dar și cei mai bogați oameni din America. Întotdeauna mi-am imaginat Hollywood Bulevard ca pe un loc select, însă când am ajuns acolo realitatea mi-a oferit cu totul un alt peisaj. Am început periplul stelelor de la capătul Bulevardului, unde tot ce am văzut erau buticuri chicioase de o parte și de alta a străzii, iar pe jos am “admirat” stele cu nume ale celebrităților despre care nu auzisem niciodată. Din loc în loc “răsăreau” cinematografe în stilul clasic american consacrat.

Abia spre mijlocul bulevardului, aglomerația mare de turiști dinspre Chinese Theatre și stelele cu numele “cele mai celebre” îți confirmă totuși că ești chiar la Hollywood. Și bineînțeles, mall-ul de lângă îți dă de înțeles același lucru.

Dacă se spune că în România sunt mulți cerșetori, în L.A. sunt și mai mulți. Căci unde să cauți cel mai bine visul American dacă nu direct pe Hollywood Bulevard?

Ca să fii mai aproape de celebrități (ori de celebritate) urci direct dealul Hollywoodului, admiri casele aflate la competiție cu cele din Bevery Hills și faci un selfie cu Hollywood Sign.

Iar dacă îți e dor de plajă, dai o fugă până la Venice Beach, locul unde graffiti-ul se îmbină cu muzica de stradă și cu plăcile de surf.

Spre seară, încerci să eviți traficul bară la bară, dar orice ai face, aglomerația te obligă să rămâi blocat preț de zeci de minute pe autostrăzile din L.A. Tot ce poți face este să admiri luminile orașului și zgârie norii. Până la urmă, de asta ești în L.A.

img_2525img_2596unnamedimg_2684img_2691img_2714img_2695

4 Comments

  1. Poate doar dacă scenarizăm și apoi facem film după “(In)decizii” în Cetatea Viselor ne sacrificăm cu toții și mai trecem pe acolo?

    Reply

Leave a Comment.