La piovra

ana_maria_prodan“Cînd am ajuns în această dimineață la birou, am găsit o hîrtie semnată AGA prin care am fost înștiințat că sînt suspendat din funcție pe 3 luni pentru suspiciuni de aranjament la meciul cu U Cluj. Nimic altceva, nici un telefon în prealabil.

Ce să fac acum?! Stau și aștept DNA-ul să vină să deschidă ancheta, să mă ducă la pușcărie.
Sînt curat și pot proba acest lucru în fața oricui!” (Eugen Pîrvulescu, fost preşedinte la Pandurii Tg. Jiu)

Echipa din Tg. Jiu a jucat anul trecut în Europa League. Acum încearcă să scape de retrogradare, deşi are un lot cel puţin la fel de bun. Atacantul Matulevičius, dorit în trecut de Steaua, nu are loc în echipă din cauza talentatului Mihai Roman (jucător chemat şi la “naţională”). Iar mijlocul (Pintilii-Nistor-Răduţ-Anton) este cel mai puternic din campionat.

Partida cu U Cluj este suspectată de blat. 17 jucători de la cele două echipe sunt impresariaţi de Anamaria Prodan.

Nu-i nimic. Pot juca în cupele europene şi alte forţe ale campionatului: Viitorul, Botoşani. Ce atâţia panduri?

O altă echipă de mare forţă şi tradiţie este proaspăt promovata ASA Tg. Mureş. După modelul FC Kaiserslautern, mureşenii visează să termine campionatul pe primul loc. Asta după ce Steaua Bucureşti a pierdut avansul de 12 puncte în vreo două luni.

Jucătorii Stelei sunt impresariaţi de aceeaşi gorgonă. Pura coincidenţă a făcut ca respectivii jucători să-şi dea cu stângul în dreptul, fix din momentul în care soţul gorgonei a fost dat afară de arabi. Iar acum bate cruci cot la cot cu Gheorghe Becali, să-l aducă Domnul din nou la Steaua.

Se mai întâmplă. Aceeaşi echipă, aceiaşi jucători care defilau în fiecare meci şi conduceau autoritar campionatul, peste noapte să cadă victime epidemiei de prostie.

Atunci când au fost certuri şi suspiciuni de blat pe la Dinamo şi Rapid, la fel: Jucătorii impresariaţi de Anamaria Prodan, în centrul discuţiei. Realizaţi cine conduce de fapt fotbalul românesc?!
Atunci când aproape toţi jucătorii care participă la un meci au acelaşi stăpân, cam cât de greu poate fi să aranjezi rezultatul?

Uitaţi-vă bine la fosta vedetă Playboy, acum o mătrăgună supradimensionată, purtând o caracatiţă pe cap. Ea este noua naşă.
Să vină vechii mafioţi înapoi!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Partea de jos a pozei e mai interesanta…:))

    In rest, femeia-orchestra este poate cea mai penibila si mai jenanta aparitie in fotbalul romanesc. Iar fotbalistii care au semnat cu ea isi merita toti soarta.

    In ceea ce priveste blaturile si mafia pariurilor, sa nu uitam ca Reghe a fost implicat si condamnat in Germania pentru meciuri trucate. El a facut parte ca jucator dintro organizatie mafiota care se ocupa cu influentarea pariurilor sportive.

    Reply

Leave a Comment.