Ioana Black Sheep Harvard

ioana petrescu3Pe site-ul mediafacşilor de la Gandul, cititorii au putut vota cel mai slab ministru din Cabinetul Ponta. Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Maria Harvard Petrescu, a terminat a doua, bot în bot cu marele câştigător, Victor Viorel Plagiat Ponta.

Două oi. Una neagră şi alta cu şorici.

Propun să îl excludem pe VVP Ponta din acest clasament şi din orice alt clasament stabilit online. La ce bulgăre de ură a adunat în juru-i, Ponta ar câştiga lejer orice concurs de antipatie, împotriva oricui.
Priviţi clasamentul şi faceţi abstracţie de primul loc:

ioana petrescu
În afară de diliul cu vulpea de la Educaţie, ceilalţi nu au contat. S-au votat între ei de ciudă, plus câteva voturi de la soţii şi amante. Singura într-adevăr “validată” de votul cititorilor este Ioana Petrescu.

Departe să fiu vreun fan al închipuitei pogorâte de peste ocean cu idei creţe. Foarte departe.
Dar totuşi, să fie votată “cel mai slab ministru din Cabinetul Ponta” mi se pare prea mult. Să nu fi existat în Cabinetul Ponta cineva mai incompetent, mai slab pregătit. N-o fi domşoara Ioana vreun luceafăr, dar nici gaura neagră a galaxiei.

Votul ăsta îmi confirmă o veche teorie, pe care am amintit-o şi în cazul alegerilor prezidenţiale. Supraexpunerea strică poza. Mai ales când te afişezi pe lângă porcovani alde VVP Ponta.

Sunt de părere că Ioana Petrescu îşi poate continua cariera de înalt economist, uns cu mir de import, undeva în mediul privat. Cariera politică a fost fulminantă, abrupta, dar scurtă.

În România de astăzi, un politician poate câştiga simpatia populaţiei în două feluri:
1. Prin abstinenţă de la vorbe şi fapte (metodă testată cu succes)
2. Adunând infinit mai multe bile albe decât negre. Repulsia populaţiei a atins un nivel la care suntem foarte uşor de iritat. Ne este mult mai greu să apreciem o calitate decât să hulim un defect.

Iar asta am văzut în sondajele noastre, organizate pe reacţii. S-au strâns peste 15 mii de voturi pentru “Cel mai mizerabil om de televiziune”. Şi de 10 ori mai puţine pentru cel mai bun.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.