Impotența dacopatului

Fragilitatea, ridicolul și de multe ori absurdul raționamentelor pe care dacopații le folosesc ca să-și ridice strămoșii pe piedestal, nu mă deranjează cu absolut nimic.

Sunt născătorii civilizației, colonizatorii universului, inginerii piramidelor, i-au învățat pe romani latină? Bravo lor! Nu-s nici istoric, nici lingvist, nici cunoscător pasionat și fin al problemei ca să mă enerveze serios lipsa de obiectivitate științifică.

Ba chiar aș încuraja din toate puterile dacopatia dacă ne-ar crește ca popor:

Onoarea dacilor e  legendară? Ia să ne ținem și noi cuvântul, să nu mai umblăm cu fofârlica, să nu mai căutăm orice portiță de a da țeapă…

Au făcut dacii piramidele? Ia să ne facem și noi treaba bine și să renunțăm la cârpeala lui merge și așa…

I-au învățat pe romani latina? Ia să ne vorbim limba mai bine, să citim mai mult, să scriem mai mult…

Dar nu, dacopații nu fac asta ci, surpriză, exact invers. Golăniile, măgăriile și micimea prezentului se spală cu într-o clipă cu o singură idee – da, dom’le, dar ne tragem din daci și uite cine-au fost dacii, uite ce-au dres și ce-au făcut!

Asta mă deranjează crunt pe mine, ca român nu ca dac: că dacopatul își pune toată energia în construirea unui trecut măreț doar ca să poată fi mic în prezent, că-și ridică strămoșii absurd de sus doar ca să aibă scuză pentru a coborî absurd de jos.

 

sursă imagine

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

7 Comments

  1. In lipsa unui prezent acceptabil si unei perspective de viitor decente, oamenii tind sa-si idealizeze trecutul.
    De undeva trebuie sa-si hraneasca ego-ul… 🙂

    Reply
    • Dap, daca nu sunt dacii (despre care din ce in ce mai multe surse spun ca ar fi fost doua popoare – am mai discutat teoria, a propus-o si Dan Alexe si se sustine) sigur sunt voievozii medievali, regii, Antonescu sau mai stiu eu ce. Problema n-o sa dispara o data ce dacii vor fi redusi la o mentiune in cartea de istorie.

    • Oricum dacopatii sar in sus cand le arati dovezile istorice si pe cele genetice (haplogrupurile, desi nu-s 100% concludente) care arata ca avem mai degraba sange de sciti/sarmati si de slavi in noi, decat de traci si latini :)) (De parca ar conta lucrurile astea in 2017, cand vorbim totusi o limba de sorginte latina si incercam sa ne orientam catre Vest).

Leave a Comment.