Hai să ne bucurăm de răul altuia

halep 2Aşa arată ştirea de primă pagină pe gsp.ro. Singurul ziar de sport din România, înfiinţat în 1924. “Pentru că nouă ne pasă de sport. Poate prea mult” Da, ei sunt.

Văd titlul, văd poza şi mă bucur, ca tot românu’. În acelaşi timp, simt şi o mică frustrare. Mă gândesc ce turneu de tenis a fost acum, l-a câştigat Simona şi eu m-am uitat la fotbal, ca ţărănetele. Am ratat-o.
Îmi puric amintirile, îmi iau memoria de ficus ofilit la frecuş, dar nimic. Într-un final, mă pune Necuratul să citesc articolul. Nu de alta, dar eram foarte curios să văd unde a câştigat Halep. Şi citesc asta:

“Vreau să îmi anunţ fanii că, din păcate, am decis să mă retrag de la următoarele evenimente WTA: Montreal, Cincinnati şi US Open. Din luna martie am avut probleme la genunchi, iar acest lucru m-a împiedicat să joc la cel mai înalt nivel” (postat de Na Li pe o reţea de socializare)

Ăştia de la gsp au făcut repede un calcul şi au ajuns la concluzia că Na Li, ocupanta locului 2, va fi depăşită de Halep peste câteva luni. Halep îi va lua locul secund, pentru că Na Li s-a accidentat.

Simona Halep este noul număr 2 WTA! Felicit-o aici pe jucătoarea noastră!
Da, hai să o felicităm pe Halep pentru că s-a accidentat Na Li. Hai să dam şi o mică petrecere. Pentru cât mai multe mâini şi picioare rupte!

Din ce am văzut la ultimul turneu, nici Serena nu se ţinea prea bine pe picioare. Cine ştie ce boală o fi luat. Doamne-ajută! O să ajungă românca noastră pe primul loc în lume. Zic să o felicităm de acum, anticipat.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

 1. Oare unii stiu de ce s-au făcut jurnalisti…acelasi lucru l-am vazut la French Open si la Wimbledon cand ai nostri "ziaristi" aveau titluri de gen …. Inca o adversară a Simonei Halep s-a retras si multe altele

  Reply
  • Dani,
   Imagineaza-ti ca ai picat de pe luna, chiar in clipa asta, si nu ai habar ce inseamna ironia si nici sarcasmul.
   Atunci poate ca vei intelege comentariul lui Gabriel. Poate.

  • Hary, mă străduiesc să pricep unde bați dar nu reușesc să te înțeleg. Poate te-a înțeles Dani. Poate.

   Dani, încep să mă satur de pastilele servite de tine. De la o vreme încoace scrii să te afli în treabă. Punct. Nu mai ești nici amuzant nici interesant. Mă voi gândi mai bine la altceva nu la exemplificările cerute mai sus. Când anume ai fost (amuzant sau interesant).

   Și totuși…
   Vine prietenul tău cel mai bun la tine țopăind de bucurie turuind jumătate de oră cum că tocmai l-a anunțat nevasta că e însărcinată și el va fi tatăl unui băiețel. E așa de entuziasmai încât se opresc oamenii pe stradă și-l felicită. Tu-l privești lung și spui: “Ce te bucuri așa, frate? Dacă moare la naștere?”.

  • A, ok, deci nu ironia e problema. Tu nu intelegi de ce este gresit sa te bucuri pentru accidentarea jucatoarei Na Li.
   Eu sunt convins ca Halep nu s-a bucurat. Chiar daca va ajunge pe locul doi “datorita” accidentarii unei concurente din top 3. Pentru ca Halep este sportiv, intelege si traieste sportul. Altfel, nu ar fi realizat atâtea pana acum.
   Ne-am frecat mainile de fericire atat de des pentru ghinionul si necazul altora, incat am ajuns sa ni se para ceva normal.
   Mie nu mi se pare normal. Desi ii urmaresc meciurile Simonei si sunt fanul ei, nu ma bucur pentru accidentarea lui Na Li. Si mi se pare odios ca un ziar sa transforme necazul unui sportiv in sarbatoare nationala.

  • Gabriel,
   exemplul dat de tine, imi arata ca impresia mea despre tine era gresita. ca de obicei imi fac o impresie mult prea buna despre oameni…:))
   Nu simtul umorului e problema la tine, ci mai degraba simtul normalitatii si decentei. Tu nici nu ai inteles ce nu este in regula cu stirea comentata de Dani. Incredibil.

  • Cum ziceti voi.
   Fiecare are dreptul la o opinie. Ma bucur sa vad ca-mi lipseste decenta si normalitatea. Uneori si eu vreau sa vad nu doar la inceput partea buna din oameni. Uneori si eu ma insel.
   Dar asa cum ziceam mai sus – site-ul vostru, adevarul vostru.
   Sanatate sa aveti si spor la cat mai multe articole(?) “de top”. Nu de alta dar parca n-as vrea sa simtiti ca o luati in jos pe nedrept.

   Eu ma opresc aici. Voi veti continua.

Leave a Comment.