Dacia mălai visează

11harta“Dacă ar fi avut un gram de patriotism cei din Guvern, nu am fi fost aici să spunem «Jos Guvernul!». Unde este patriotismul celor care ne conduc? Dacă astăzi eram auziţi, nu eram în această piaţă să spunem «Jos Băsescu!» De ce jos Băsescu? Pentru că pe vremea lui a fost modificat Codul Muncii în interesul altora, nu al cetăţenilor României” (Nicolae Pavelescu, liderul sindicatului Dacia)

Astăzi s-au strâns peste 10 mii de cetățeni la Mioveni pentru a protesta. Vor un program național pentru învățământul profesional și, atenție… Autostrada Pitești – Sibiu! Eu credeam că am căzut cu toții de comun acord și am stabilit irevocabil menirea pozei de mai sus: O glumiță politică aruncată pentru amuzamentul gloatei.

Dar, se pare că au existat cetățeni, inclusiv lucrătorii de la Dacia, care au luat glumița în serios și s-au speriat că autostrada construită din cariocă se termină la Rm. Vâlcea și nu ajunge în Sibiu. Protestul a durat aproximativ o oră, a fost deschis prin intonarea imnului național și s-a terminat fastuos printr-o horă.

Nici măcar Dan Șova nu s-a obosit să-i mintă. Le-a spus sincer că tot ce pot face este să studieze problema în următorii 2 ani, timp în care vor sifona 28 de milioane de euro (bani de la Europa pentru studii de fezabilitate).

Din sincera mărinimie ce mă caracterizează, vă fac eu un studiu pe loc și gratis: Proiectul nu este fezabil. Dacă pentru tronsonul Pitești – Rm. Vâlcea ne-am putea gândi că în 20-30 de ani poate vin americanii, chinzii sau rușii să ne sape tuneluri prin Dealul Negru, tronsonul Rm. Vâlcea – Sibiu nici măcar carioca nu a fost în stare să îl deseneze. România va avea autostradă pe Valea Oltului atunci când va trimite sateliți în cosmos.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  • Am citit de doua ori ce ai scris si nu am inteles ce ai vrut sa zici.
   E cazul sa ma ingrijorez sau e de la felul tau mai “libertin” de exprimare?

  • Hary, cred ca Olanistu’ pricepe totusi. 🙂
   Am vrut sa zic ca e posibil ca si el. sa fie avantajat de constructia autostrazii Pitesti Valcea, pt ca e posibil sa-i treaca prin gradina de la Olanu. Stii cum e, … exproprieri, chestii … 🙂
   Deci da, un interes are si Corban. 🙂

  • baxt, presupunand ca s-ar construi vreodata autostrada Pitesti-Rm Valcea, prin Olanu tot nu trece.
   Comuna Olanu este undeva la 30 km sud de Rm Valcea. Trebuia sa fie la estul Ramnicului pentru a ma imbogati 😀

Leave a Comment.