Cum nu mi-am găsit telefon

Poate cel mai agasant de evident aspect al capitalismului sălbatic pe care îl trăim este diversitatea produselor de pe piață. E aproape sufocant câte opțiuni ai, nici nu contează ce vrei să cumperi că vei avea de ales între zeci și zeci de produse similare.

Vrei biscu? Un milion de biscuiți cu un milion de arome, creme, forme, ingrediente, texturi… biscuiți cu cremă hering fermentat… biscuiți cu aromă de șuncă havaneză… biscuiți ursuleț, alpaca și babuin cu fund roșu…

Ei uite în era asta eu n-am găsit telefon să-mi convină deși vroiam niște chestii simple ca bună ziua.

N-am smartphone și niciodată n-am simțit nevoia să am. Nu-s genul să stau toată ziua cu nasul în telefon și nici nu vreau să mă prindă dependența aia care face ravagii – îi vezi pe smartphone zombies ieșind la o bere și petrecând două ore cu nasul în telefoane.

Nu că n-ar fi o grămadă de avantaje că de aia îi zice telefon deștept, dar dacă eu mă strâmb că mă chinuie ecranul de 12.6 inch al laptopului meu de scris când vreau să mă mișc repede pe net cam cum aș face la un ecran cât palma?

Plus autonomia, care nu e. O zi și gata, păi ce e asta, e mobil sau tre să stau cu el în priză? Nu-s din generația care simte nevoia de validare prin modelul telefonului așa că voiam un telefon prost, nedeștept, clasic – ăsta e cuvântul – clasic.

Numai că îmi trebuia o cameră decentă pe el. Hotărât să funcționez și pe fotografie, n-am cum să ignor instagramul, iar să pui pe instagram poze făcute cu dslr-ul e ca și cum te-ai lăuda cu cât de bine vezi unui chior și, deși se practică pentru că e un loc foarte accesat, e sub mine.

Așa că aș fi vrut să pun acolo poze făcute cu telefonul. Nu-mi trebuia neapărat o cameră de șpe mii de megapixeli cum are nokia-ul 1020, dar ceva decent pe la 8-9 mega cu un senzor mai mare de un micron.

Un telefon clasic, non-smart, cu o cameră decentă. E? Nu e!

Niciunul? Nici măcar unul!

Păi se poate? Se poate.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

10 Comments

    • Hary, oi fi eu mână largă și o fi important instagramul da să dau un 300-500 euro pe un telefon ca să nu-i folosesc exact capacitățile pentru care costă atât nu pot, pur și simplu nu pot :)))

      Lasă că facem un best seller din Cameleon și atunci o să pot :)))

  1. Tot ce-ti pot recomanda este un Nokia N8, desi vechi, camera isi face treaba cu brio, iar telefonul este destul de “nedestept”. Totusi, eu as vota pentru un iPhone/Sony 🙂

    Reply
    • N8, ia să caute moșu’ să vadă ce e ăla și cu ce se mănâncă…

      Aha – megapixeli check, lentilă zeiss check, senzor un pic mai mare de un micron check. Nu e rău deloc – dar nu e nici nedestept, o fi mai prost decât altele dar prostu satului nu e :)))

      Mersi frumos de recomandare…

  2. Informeaza-te si despre un Philips Xenium W832 (sau mai sus), camera de 8mp si baterie de 2400mAh. Eu mi-am luat tot un Xenium dar mai slabut (3568) si sunt foarte multumit de el.

    Reply
    • Philips? Chiar nici n-a luat în calcul așa ceva, telefon Philips – cred că sunt prea conservator și mă uit după mărci de telefoane cu cât mai multă experiență.

      Tocmai pentru că îl vreau pentru cameră aș prefera ceva cu o lentilă mai cu moț.

      Mulțumesc de recomandare.

      Promit că dacă îmi iau, contrar tuturor convingerilor mele, smartphone îi fac unboxing video :)))

  3. Smatphonul nu e o problema, doar cum il folosesti. Si faptul ca are multe chestii, nu te obliga sa le folosesti din prima pe toate. Mai degraba au aparut ca o evolutie naturala pt diverse nevoi. Dupa camera o sa vrei un ecran mai mare cu rezolutie sa le poti vedea mai bine. Apoi conexiune la net sa le pui direct pe net. Cu timpul gps ul nu strica samd. Dar in prima faza poti dezactiva tot ce nu folosesti si sa le activezi treptat cand simti nevoia pt ele. De asemenea cu majoritatea chestiilor dezactivate tine bateria lejer si o saptamana. Spor la alegeri.

    Reply

Leave a Comment.