Cu ochii pe Ghiţă

baraj-2014-grecia-vs-romania-echipe-probabile-piturca-a-pregatit-surprize-mari-107854-1În lipsa unei oferte serioase din partea celor de la Mynele TV, meciul Grecia-România va fi transmis de România TV, postul lui Sebastian Ghiţă. Da, e postul ăla unde ţipă buzatele la tine: “ŞOC!”, “GROAZĂ!”, “EXCLUSIV ŞI DOAR AICI!” “VĂLEU, MUICĂ!”, postul unde se inventează ştiri, se inventează citate din diverşi, se filmează morţii cu vată în nas, România adică. România TV. Acum, dacă nici Ghiţă nu e patriot…

Şi cum a venit vorba de meci şi de patriotism, mărturisesc că şi pe mine m-a luat de jos aşa un fior de dragoste de neam. Am investit şi ceva bănuţi în partida asta, un pariu plasat după lungi analize; pe Grecia, evident. Victorie pentru gazde, adică Grecia, cotă 2.10. Între timp, cota a mai scăzut, eu am avut inspiraţia de a paria în urmă cu 3 zile.

De ce va câştiga Grecia în seara asta? Sunt mai buni individual, sunt mai buni ca echipă, sunt mai organizaţi, mai disciplinaţi, au mentalitate de învingători şi joacă acasă. Dacă privim componenţa echipelor, pe niciun post din cele 11 nu putem spune că jucătorul nostru este mai valoros decât al lor. Mai ales că lipseşte Chiricheş, iar în poartă este preferat portarul de la Steaua în detrimentul celui de la Manchester City.

Singurele speranţe ar putea veni de la Maxim, Tănase şi Marica. Dar Tănase, aripa noastră de pe stânga, va fi luat în marcaj de fundaşul lor de pe dreapta, adică Torosidis, jucătorul lui AS Roma. Dodel mai are sclipirile lui, dar astăzi sunt convins că nu va mişca în front. Maxim a jucat prost de fiecare dată la naţională, mai puţin în meciul cu Andorra de la Bucureşti. Iar Marica va fi în duel direct cu Sokratis, fundaşul central de la Borusia Dortmund şi cel mai valoros jucător al grecilor.

Şi mai am un pronostic. Pentru Grecia va marca Mitroglu, atacantul de la Olympiacos Pireu. Cu siguranţă se poate descotorosi de stabilopozii Goian şi Gardoş. Mai ales că joacă pe stadionul “părintesc” din Pireu.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

15 Comments

 1. La retur meciului, organizam un pariu pe reactii.ro.
  Scor la pauza, scor final, califacare, necalificare, marcatori etc…
  Castigatorii vor fi platiti in bere Terapia…:-))

  Reply
  • Eu am nimerit (calculat) atat castigatoarea cat si marcatorul. Mitroglu a fost chiar omul meciului. In afara de cele 2 goluri, a facut foarte bine si faza defensiva.
   In rest, exact cum am zis eu: Tanase mana moarta daca e tinut de un fundas valoros de la Roma, Marica la fel, tinut foarte bine de Sokrates. Nu s-a vazut pe teren Marica.
   Pronostic pt retur: Grecia calificata. 100%

Leave a Comment.